Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni
Rektör Güven, “Bugün Ülkemizin Havacılık Sektöründe Geldiği Noktada, Okulumuzun Mezunlarının Büyük Katkısı Var”

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi tarafından 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 12. dönem mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, “Bugün ülkemizin havacılık sektöründe geldiği noktada, okulumuzun mezunlarının büyük katkısı olduğuna inanıyorum” dedi.

ERÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi 12. dönem mezuniyet töreni Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirildi. Program kapsamında uçak elektrik-elektronik, uçak gövde motor ve havacılık yönetimi bölümlerinden toplam 130 öğrenci mezun oldu.

Mezuniyet törenine; 2. Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Karamehmet Yıldız ile Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aileler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Yılmaz, mezun öğrencilerden her zaman en iyisi için çalışmaların istedi.

Dekan Yılmaz, “Değerli mezunlar, sizler için yeni bir dönem başlıyor. Hayatınızda bundan sonra meslekle ilgili birçok güçlükle karşılaşacaksınız. Bu güçlükler karşısında asla yılmamalısınız. Ülkeniz ve milletiniz için her zaman en iyisini yapmaya çalışın. Ülkemizin geleceğinin daha güzel olabilmesi için sizlere büyük sorumluluklar düşüyor. Bu sorumlulukları da en iyi şekilde yapacağınıza ve ülkemizin birlik ve beraberliğine her koşulda sahip çıkacağınıza yürekten inanıyor, başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise konuşmasında Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nin havacılık sektörüne büyük katkı sağladığını söyledi.

Rektör Güven, “Bugün burada mezun öğrencilerimiz, Türkiye’nin en iyi gelişmiş ve en iyi üniversitelerinden birinden mezun oluyor. Bugün ülkemizin havacılık sektöründe geldiği noktada, okulumuz mezunlarının büyük katkısı olduğuna inanıyorum. Okulumuz, alanında ülkemizde kurulmuş olan ikinci okuldur. Sizler okulumuzun 12. dönem mezunlarısınız. Bu sektörde hepiniz iş bulup önemli yerlere geleceksiniz. Ülke geleceğine büyük katkılar sağlayacaksınız. Bıkmadan, yılmadan, gayret içerisinde çalışın. İyi bir okuldan mezun olarak, iyi bir meslek sahibi oluyorsunuz. Bundan sonraki hayatınızda başarılı olacağınıza inanıyorum. Hepinize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul birincisi Sadık Ahmet Külçe mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

Mezuniyet töreni öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından sona erdi.

13 Haziran 2016 Pazartesi