Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, ERSEM’i Ziyaret Etti

Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, ERSEM’i Ziyaret Etti

Yaz Okulu Öğrencileri Mehter Marşıyla Hareket Eden Robotlar Tasarladı

Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Kaymakamlığı ile Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin (ERSEM) birlikte düzenlediği “Geleceğin Dâhileri İçin Bilişim Yaz Okulu Projesi” kapsamında eğitim gören öğrencilerle buluştu.

Kaymakam Yırık, ziyaretinde, Melikgazi Kaymakamlığı olarak ERSEM ile ortaklaşa yürüttükleri projenin önemine değinirken, “Geleceğin Dâhileri Bilişim Yaz Okulu Projesi’nin 60 öğrenci ile nezih ve donanımlı (eğitimci ve mekân olarak) bir ortamda ortaokul öğrencimizle devam etmesinden hayli memnun olduğumu ifade etmekteyim. Bu proje ile bireysel imkânsızlığı olan zeki öğrencilerimizi yaz tatilini değerlendirmek suretiyle geleceğimize hazırlamak için imkânlarımızı çocuklarımızın istifadesine sunmak ve daha güçlü yarınlara hazırlamaktan sevinç duydum” dedi.

ERSEM Müdürü Prof. Dr. Derviş Karaboğa da konuşmasında, bilişime ilgi duyan çocukların küçük yaşta eğitiminin önemine dikkat çekerek, geleceğin bilişimcilerini şimdiden eğitmeye başladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Karaboğa, “Melikgazi Kaymakamlığı ile yapılan bu pilot uygulama, tüm Kayseri’yi kapsayacak şekilde genişleteceğiz. Melikgazi Kaymakamlığı bu projede 60 ortaokul öğrencisinin eğitimini destekledi. Toplam 100 civarında öğrencinin katıldığı eğitimlerde, çocuklarımız kendi oyun programlarını yazan ve robot uygulamaları yapan kişiler haline geldiler” diye konuştu.

Ziyaret esnasında öğrenciler, kendi tasarladıkları mehter marşıyla hareket eden robotlarla mini gösteri sundu.

05 Ağustos 2016 Cuma