TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ERÜ’nün Başarısı

TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ERÜ’nün Başarısı
Üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı TÜBİTAK “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016” sıralaması açıklandı.

152 Üniversitenin dikkate alındığı sıralamada üniversiteler, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği, Fikri Mülkiyet Havuzu, İşbirliği ve Etkileşim, Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültürü, Ekonomik Katkı ve Ticarileşme olmak üzere 5 puan kategorisine göre değerlendirilmiş ve toplam puana göre sıralama yapılmıştır.

İlk 50 üniversitenin yer aldığı listedeki üniversitelerden 36’sı devlet, 14’ü ise vakıf üniversitesi olup, Erciyes Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında 9. sırada, tüm üniversiteler arasında ise 14. sırada yer alma başarısı göstermiştir.

24 Ağustos 2016 Çarşamba