×
×
HABERLER
Türk Telekom İle Erciyes Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Türk Telekom İle Erciyes Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü
Erciyes Üniversitesi ve Türk Telekom Grubu iş birliği ile telekomünikasyon sektörünün kaliteli işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla Erciyes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu bünyesinde sertifikalı eğitim programlarının hayata geçirilmesi adına Erciyes Üniversitesi ve Türk Telekom Grubu arasında protokol imzalandı.

Protokol ile Erciyes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu’nda “Türk Telekom İstihdam Projesi” kapsamında “Telekomünikasyon Kurulum Elemanı” yetiştirilecek. Üniversitelerin meslek yüksekokullarında; elektrik, elektronik, haberleşme, bilgisayar vb. bölümlerde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilecek eğitim programı için Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Nurcan Çetinsaya Konferans Salonu’nda düzenlenen imza törenine; Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, Kayseri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Taplak, Türk Telekom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Aydın, Türk Telekom Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Şahin ve birçok davetli katıldı.

“Erdemli, ahlaklı, irfan sahibi insan yetiştirmek zorundayız.”

Törenin açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır; “İnsanı erdem sahibi yapmazsanız, ürettiğiniz teknolojiyi de insan odaklı kullanamazsınız. On üçüncü yüzyılda Yunus Emre “İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, ya kendini bilmezse bu nice okumaktır” sözünü hatırlatarak ahlakın ve erdemli olmanın önemine değindi. Çakır: “Biz teknolojiyi çocuklarımıza öğretirken ahlakı da, irfanı da, erdemli olmayı da öğretmeliyiz. Biz bunları göz önünde bulundurarak insan yetiştirirsek, bu ülkede herkes sorumluluğunun bilincinde olarak ülkesine katkıda bulunur.” ifadelerinde bulundu.

Bir cazibe projesi


Projenin Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleşmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. Çakır şunları kaydetti: “Bu protokol için Türk Telekom’un değerli yetkililerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Kıymetli ve güzel bir sorumluluk üstlendiler. Bu protokol üniversitemiz için çok önemli. Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü’müze ve Kayseri Meslek Yüksek Okulu’ndaki bağlantılı bölümlerimize bu yıldan itibaren daha çok talep olacağı inancındayım. Bir cazibe projesi bu. Bu bölümden mezun olan öğrencilerin iş bulma imkânı da dolayısıyla kat kat artıracaktır.”

“Bizim derdimiz çocukları üniversiteden mezun etmek değil, onlara iş bulmak.”

Projenin detayları hakkında da bilgiler veren Çakır, şunlara değindi: “İmzalanan bu protokol çerçevesinde Türk Telekom, Kayseri Meslek Yüksekokulu’na yüksek teknolojiye sahip bir laboratuvar kuruyor. En modern teknoloji ile bu bölümdeki öğrencilere eğitimler uygulamalı olarak verilmiş olacak. Mezun olduktan sonra bu gençleri alalım eğitelim gibi bir şey olmayacak. Bütün eğitimlerini burada alacaklar. Mezun olduğunda işi bilen hazır iş gücü olarak iş hayatına katılacaklar. Aynı zamanda bu eğitim içerisinde Türk Telekom’dan uzmanlar belli alanlarda eğitimler verecekler ve bu eğitim programı bir sertifika ile sonlandırılacak. Bu bölümden mezun olan kişiler ise, Erciyes Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM) üzerinden de bu sertifika programına katılabilecekler. Türk Telekom da artık personel alımlarında bu sertifikanın olmasını isteyecek. Bizim derdimiz çocukları üniversiteden mezun etmek değil, onlara iş bulmak. Bu protokol ile gençlerimize bir istihdam kapısı açmış oluyoruz. Türk Telekom yöneticilerine katkılarından dolayı teşekkür ederim.”

Rektör Çakır’ın ardından konuşmalarını gerçekleştiren Türk Telekom yöneticileri ise bu projenin Erciyes Üniversitesi’nde yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Nitelikli ve eğitimli personel bulmakta zorluk çektiklerini belirten yetkililer, bu gibi projeleri Türkiye’de sürekli hale getirerek istihdamı artıracaklarının altını çizdiler.

Yetkililer yaptıkları açıklamada şunlara değindiler: “Bu proje ile telekomünikasyon alanında bilgi, deneyim, teknolojik gelişmelerin öğrencilere aktarılmasıyla sektördeki nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ve işverenlerce de doğru çalışanların bulunup konumlandırılmasıyla mezun olan öğrencilerin istihdam edilmesine katkı sağlanması amaçlanmıştır. Program, Türk Telekom uzmanları tarafından üniversitelerimizin beklenti ve ihtiyaçları da gözetilerek hazırlanmış, uzaktan eğitim, mobil eğitim, sınıf içi eğitim, sınıf içi öğrenme gibi karma eğitim yöntemleri ile tasarlanmıştır. Akademik takvim yılına bölünmüş olan ders içerikleri, Türk Telekom’un kurmuş olduğu laboratuvarla pekiştirilerek kalıcı öğrenme sağlanacaktır. Sektörün geleceğini şekillendirecek, istihdam kapılarını açacak bu projenin ülkemiz ve sektörümüz için hayırlı olmasını diliyoruz.” Konuşmaların ardından protokol imzaları atılarak karşılıklı hediyeler takdimi gerçekleştirildi.
14 Eylül 2015 Pazartesi
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER