URAP 2016-2017 Türkiye Sıralaması Açıklandı

URAP 2016-2017 Türkiye Sıralaması Açıklandı
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuarı 2016-2017 Türkiye Üniversiteleri Sıralamasını yayımladı.

Yayımlanan sonuçlara göre Erciyes Üniversitesi devlet üniversiteleri arasında 10. sırada, tıp fakültesi olan üniversiteler arasında 8. sırada ve tüm üniversiteler arasında ise 13. sırada yer bulmuştur.

URAP tarafından yapılan sıralamalarda Makale Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Makale Sayısı, Atıf Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Atıf Sayısı, Yayımlanan Bilimsel Doküman Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Bilimsel Doküman Sayısı, Doktora Mezun Sayısı, Doktora Öğrenci Sayısının Toplam Öğrenci Sayısına Oranı ve Öğretim Üyesi Başına Öğrenci Sayısı olmak üzere 9 gösterge kullanılmıştır.

Yayımlanan sonuçlar incelendiğinde üniversitemizin bilimsel yayın, doküman ve atıf bakımından ülkemiz üniversiteleri arasında ön sıralarda yer almasına rağmen, öğretim üyesi başına öğrenci sayısı ve doktora öğrencisi oranına dayalı göstergeler nedeniyle sıralamalarda yer kaybettiği görülmektedir. Devlet üniversitelerinin kontenjan belirlemedeki güçlüklerine rağmen bu alanda izlenecek stratejik politikalarla önümüzde yıllarda ERÜ’nün bu kapsamdaki göstergelerinin iyileştirilebileceği değerlendirilmektedir.

2016 yılında yayımlanan sıralama raporlarında üniversitemizin önemli başarılar göstermesine katkı sağlayan tüm mensuplarımıza teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

ERÜ Rektörlüğü

01 Temmuz 2016 Cuma