Üniversitemizde Yürütülen KKKA Aşısı Projesine,Kalkınma Bakanlığı’ndan Büyük Maddi Destek

Dünya’da ilk kez Erciyes Üniversitesi’nde geliştirilme çalışmaları süren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı bulunan aşı ve aşının faz çalıştırılmasının yürütüldüğü GMP Laboratuvarına, Kalkınma Bakanlığı’ndan 9 milyon 180 bin TL maddi destek çıktı.

Projenin yürütücüsü Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Viroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, “KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞ HASTALIĞI AŞISI FAZ ÇALIŞMALARI İÇİN GMP LABORATUARININ KURULMASI” projelerine verilen büyük maddi destekten dolayı Kalkınma Bakanlığı’na ve bu desteğin sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Özdarendeli, Erciyes Üniversitesi’nde Aşı Araştırma Merkezi’nde geliştirilme çalışmaları son aşamaya gelen KKKA aşısının tamamlanıp Sağlık Bakanlığı veya özel sektör yoluyla seri üretimine geçildiğinde, yaz aylarında insanların korkulu rüyası haline gelen KKKA hastalığına karşı koruyucu yolun bulunmuş olacağını söyledi.

15 Nisan 2016 Cuma