Vekil Rektör Çakır'dan Öğretmenlere Sürpriz Ziyaret

Vekil Rektör Çakır'dan Öğretmenlere Sürpriz Ziyaret

Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır “24 Kasım Öğretmenler Günü” kapsamında Ali Rıza Özderici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi.

Lise binasında gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. Çakır ve beraberindeki heyeti Ali Rıza Özderici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Efe karşıladı. Hüseyin Efe, konuşmasında Vekil Rektör Çakır ve beraberindeki heyeti okullarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra öğretmenlerle bir araya gelen Çakır, öğretmenlerin her zaman saygıyı hak ettiklerine değinerek kendisinin de bir imam hatip lisesi mezunu olduğunu belirtti. Çakır; “Eğitimi kötü olup da ekonomisi iyi olan veya tam tersi bir durumda olan bir dünya ülkesi yoktur. Bunlar birbiriyle ilişkili olgulardır. Bundan dolayı her şeyin temelinde eğitim yatmaktadır. Eğer eğitiminiz kaliteliyse; bilimsel çalışmalarınız da, ekonominiz ve teknolojiniz o derece artış gösterir.” dedi. Çakır, konuşmasının ardından Erciyes Üniversitesi adına öğretmenlere, Öğretmenler Günü’ne özel hediyelerini takdim ederek öğretmenler gününü kutladı.

Prof. Dr. Çakır öğrencilere tavsiyelerde bulundu

Vekil Rektör Çakır, hediye takdiminin ardından ise bir sınıfı ziyaret ederek öğrencilere nasihatlerde bulundu. Çakır; “İmam hatip okulları sadece dini eğitimin değil bunun yanında bilim, kültür ve sanat eğitimin verildiği ilim irfan yuvalarıdır. İmam hatip okulları insanlığın yeryüzündeki amacının ne olduğunu, insanlığa hizmet etmenin, insanlığı yaşatmanın kâinatı yaşatmak olduğunu öğretiyor. Onun için imam hatipli olmak bir ayrıcalıktır. Sizler burada sadece din kültürü öğretmeni, kuran kursu hocası olmak için değil, doktor, mühendis, iktisat ve siyaset bilimci olmak için varsınız. Hedefimiz sadece alanımızla ilgili mesleklerle sınırlı kalmamalı bilakis insanlığa her alanda hizmet etmek adına özveriyle çalışmamız gerekiyor. Bakınız bu gün Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı da sizin gibi bu sıralarda oturmuş bir imam hatipli. Diğer yandan kabinedeki birçok bakanımız yine imam hatip çıkışlı kimseler. Aynı şekilde ben de bir imam hatipli olarak şuan Erciyes Üniversitesi’nin vekil rektörlüğü görevini yürütüyorum. Bunları bilerek çalışmanızı ve hayatınızı ona göre yönlendirmenizi tavsiye ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Öğretmenler Günü Ziyareti, Ali Rıza Özderici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve idarecileri ile hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

24 Kasım 2015 Salı