Veteriner Hekimliği Eğitimine Başlayan Öğrenciler Törenle Önlük Giydi

Veteriner Hekimliği Eğitimine Başlayan Öğrenciler Törenle Önlük Giydi

Türkiye’de Bilimsel Veteriner Hekimliği Eğitiminin başlamasının 174. yıldönümü Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. Ayrıca etkinlik kapsamında veteriner hekimliği eğitimine başlayan öğrenciler törenle önlükleri giydi.

Sabancı Kültür Sitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Keleş, akademisyenler, öğrenci ve aileleri katıldı.

Veteriner Hekimi Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı tarafından hazırlanan sunum gösterisiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Keleş, Erciyes Üniversitesi olarak en iyi şekilde eğitim vermeyi ve daha nitelikli veteriner hekimler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Keleş, “Fakültemizde bulunan akademik kadromuz 7/24 gönüllü olarak hastane hizmeti vermektedir. Bu hizmeti veren bütün personelimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Dekan Keleş, “Sevgili öğrenciler, hepiniz meşakkatli ve özverili bir eğitim sonrası veteriner hekim olacaksınız. Bugün burada temizliğin, paklığın simgesi olan beyaz önlüklerini giyerek aramıza katılan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven ise, “Bugün ülkemizdeki birçok tıp fakültesinin kuruluşunda veteriner hekimlerin katkıları unutulamaz. Veteriner hekimlik başlamamış olsaydı, insan sağlığı için büyük tehdit oluştururdu. Çünkü hayvanlardan insana bulaşan birçok salgın hastalık bulunmaktadır. Bugün burada bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından veteriner eğitimine başlayan 73 öğrenciye, beyaz önlükleri giydirildi.

Tören kokteyl ile son buldu.

Video için tıklayınız

12 Ekim 2016 Çarşamba