Yabancı Diller Yüksekokulu’nda 2015-2016 Eğitim Yılı Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Erciyes Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır’ın katılımıyla, Yabancı Diller Yüksekokulu’ndaki yeni eğitim öğretim dönemi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Okutman Halil Yücel öğrencilere dil eğitimi konusunda bu yıl farklı çalışmalar yapacaklarını belirtti. Yücel; “Yabancı dil öğretimi konusunda yaz dönemi boyunca yoğun bir şekilde çalıştık. Yabancı dili öğrencilerimize daha iyi öğretebilmek için o dil ile ilgili anlaşılabilir bilgi sunmak gerekiyor. Bu nedenle Yabancı Diller Yüksekokulu’muzu hem ders içerisinde hem de ders dışı ortamda öğrencilerin motivasyonlarını artırmak için bir takım değişikliklere gittik. Motivasyon için farklı etkinlikler yapmanın gerekliliği ortaya çıktı. Bunun için öğrencilerin kendisini her bakımdan rahat edeceği sıcak bir sınıf ortamı sağlamanın yanı sıra ders dışında da çeşitli etkinlikler yapmanın gerektiğinin sonucuna vardık.” ifadelerinde bulundu. Kulüpler kurarak ve kompozisyon yarışmaları düzenleyerek öğrencilerin ders dışı ortamda da İngilizce konuşmalarını sağlamak istediklerini belirten Halil Yücel öğrencilerin dil öğrenebilmeleri için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini dile getirdi.

“Yabancı dil öğrenmeye karşı yıllar boyu ciddi bir korku ve endişe yarattık. Bunu aşmamız gerekiyor.”

Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır ise konuşmasında dil eğitiminin ülkedeki durumuna değindi. Çakır; “Dil eğitimi ülkemiz için en zor iş. Yani bırakın bir yabancı dili, kendi dilimizi bile çocuklarımıza tam anlamıyla öğretemiyoruz. Yapılan araştırmalarda Türkiye’deki insanlar kendi dillerini ortalama iki yüz üç yüz kelime ile konuşuyor. Ülke olarak okuma konusunda zayıfız. Bunun yanı sıra bir yabancı dil öğrenmeye karşıda yıllar boyu ciddi bir korku ve endişe yarattık. Bunu aşmamız gerekiyor. Gerek müfredatta, gerek metot yöntemlerimizde ciddi anlamda bir yenilemeye girmemiz gerekiyor. Çocuklarımızı öncelikle psikolojik olarak yabancı dile hazırlamalıyız.  Dünyada bir yabancı dil nasıl öğretiliyor, bunların formülleri var. Bunları dikkate almalı ve en doğrusunu, en uygununu alıp dil öğretiminde kullanmamız gerekiyor” diyerek dil eğitiminin gerçeklerine dikkatleri çekti. Konuşmaların ardından Yabancı Diller Yüksekokulu eğitmenlerine bu yılki ders içerikleri ve yöntemleri konusunda bilgilendirme sunumu yapıldı.

15 Eylül 2015 Salı