ETKİNLİK
TÜBİTAK desteğiyle Bilim ve Toplum: Mobil Cihazlarla Hava Kirliliğinin Ölçümü ve Haritalandırılması Projesi Bilgilendirme Semineri

Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde TÜBİTAK desteğiyle Bilim ve Toplum: Mobil Cihazlarla Hava Kirliliğinin Ölçümü ve Haritalandırılması projesi gerçekleştirilecektir. Proje Kayseri ilinin bir bölgesinde mobil cihazlar kullanarak hava kirliliğinin ölçülmesi ve bu bölgelerin hava kirliliği haritasının çıkarılmasını içermektedir. Projeye ortaöğretim kurumlarından gönüllü olan 9. sınıf öğrencinin katılması planlanmaktadır. Proje ile öğrencilerin STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics [Fen, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (FeTeMM)]) eğitimi sürecinden geçirilmesi ve bu sürecin öğrencilerin motivasyonlarına ve FeTeMM’le ilgili kariyer planlamalarına etkisinin araştırılması amaçlanmaktadır.
Proje ile ilgili okul müdürlerinin, öğretmenlerin ve toplumun bilgilendirilmesi ve katkıda bulunmalarının sağlanması amacıyla 10 Aralık 2015 tarihinde saat 13.00’ da Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi seminer salonunda seminer programı düzenlenecektir.
Seminerde proje yürütücüsü, araştırmacılar ve proje ekibi yer alacaktır. Söz konusu seminer, farklı okullardan yöneticilerin ve öğretmenlerin proje konusunda bilgi edinmelerine ve katkıda bulunmalarına imkân sağlayacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tarih              : 10 Aralık 2015