ETKİNLİK
Yabancılara Türkçe Öğretiminde Akademik Türkçe Çalıştayı

09 MART 2018
Otelden ERÜ’ye gidiş (Otelden üniversiteye ulaşım ERÜ tarafından sağlanacaktır)
09.00              Kayıt ve Açılış Konuşmaları
09.30-12.00    1. Oturum: Akademik Türkçe dersine yönelik temel konular ve ders/dönem takviminin tartışılması (Oturum Başkanı: Doç. Dr. Nezir TEMUR)
12.00-14.00  Yemek Arası
14.00-16.00   2. Oturum: Akademik Türkçe dersinin ölçme ve değerlendirme sürecinin tartışılması (Oturum Başkanı: Prof. Dr. Ufuk Deniz AŞÇI)
16.15-18.00   3. Oturum: Akademik Türkçe materyallerinin tanıtılması ve katılımcı görüşlerinin alınması (Oturum Başkanı: Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yalçın Yılmaz)
Akşam Yemeği

10 MART 2018
Otelden ERÜ’ye gidiş (Otelden üniversiteye ulaşım ERÜ tarafından sağlanacaktır)
09.30-11.00    YTB Oturumu ve Kapanış
11.00-15.00
   Sosyal Aktivite (Erciyes Dağı Gezisi)

2. ÇALIŞTAY OTURUM İÇERİKLERİ

I. Oturum: Akademik Türkçe programına yönelik ders/dönem takvimin tartışılması

Tartışılması Beklenen Temel Sorunlar:

1. Akademik Türkçe dersi ne zaman verilmelidir? [C1 sonrası mı? İlk sınıfta mı?]
  2. Akademik Türkçe dersinin süresi ne kadar olmalıdır? [Güz ve bahar dönemi olmak üzere 28 hafta mı olmalıdır?]
  3. Akademik Türkçe dersi kredili bir ders olarak mı verilmelidir?
  4. Akademik Türkçe dersi verecek olan öğretmenlerin/ öğretim elemanlarının yeterlilikleri nelerdir? Her A1-C1 düzeyinde ders veren öğretmen/ öğretim elemanı akademik Türkçe dersi vermek için yeterli midir? Bu öğretmenlerin/ öğretim elemanlarının hizmet içi eğitime tabi tutulması gerekir mi?

II. Oturum: Akademik Türkçe dersine yönelik ölçme ve değerlendirme sürecinin tartışılması

Tartışılması Beklenen Temel Sorunlar:

1. Akademik Türkçe dersinde kullanılabilecek ölçme araçları neler olmalıdır?
  2. Akademik Türkçe dersinde ürün odaklı mı yoksa süreç odaklı mı bir değerlendirme yapılmalı? Niçin?

3. Oturum: Akademik Türkçe materyallerinin tanıtılması

Sunum: Erciyes Üniversitesi tarafından hazırlanan Akademik Türkçe kitapları ile ilgili 15 dakikalık betimsel bir sunum

1. Erciyes Üniversitesinin oluşturduğu Akademik Türkçe derslerine yönelik katılımcıların neler düşünmektedir?

Düzenleyen :
Adres : ERÜ Sürekli Eğitim Merkezi (ERSEM)
Başlama Tarihi : 09 Mart 2018 Cuma 09:00
Bitiş Tarihi : 10 Mart 2018 Cumartesi 17:00