Erciyes Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon Programı Değerlendirme Süreci Değerlendirme Takımının Uzaktan Ön Ziyareti ile Başladı
2020 Yılı güz döneminde Kurumsal Akreditasyon Programına dâhil edilen 11 yükseköğretim kurumu arasında yer alan Üniversitemizde, Kurumsal Akreditasyon Programı Değerlendirme Takımının Uzaktan Ön Ziyareti ile 9 Kasım 2020 tarihinde başlamıştır. Değerlendirme süreci 23 – 24 Kasım 2020 tarihlerinde Uzaktan Saha Ziyareti ve 7 – 8 Aralık 2020 tarihlerinde Yüz Yüze Saha Ziyaretleriyle devam edecektir.

Bir dış değerlendirme yöntemi olan Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP), Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından gerçekleştirilen, bağımsız bir değerlendirme takımı tarafından eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ile idari hizmet süreçlerindeki “planlama, uygulama, izleme ve iyileştirme (PUKÖ)” döngüsünün olgunluk düzeyi temel alınarak ölçütlerle buluşma düzeyinin nitel ve nicel olarak değerlendirildiği ve Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından verilen kuruma ait akreditasyon kararının ve raporun kamuoyu ile paylaşıldığı bir değerlendirme sürecidir. KAP aşamaları aşağıdaki şekilde gösterilmiştir.

Değerlendirme takımları tarafından ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılacak ziyaretlerin ilki olan Uzaktan Ön Ziyaret 9 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Bu toplantıda ilk önce Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış ve Üniversitemiz üst yönetimi ile görüşüldü. Bu görüşmede değerlendirme süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Daha sonra Kalite Komisyonu Üyeleriyle ERÜ Kalite Güvence Sisteminin kurumdaki işleyiş hakkında görüşme gerçekleştirildi. Son olarak Takım Başkanı ile Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış Uzaktan ve Yüz Yüze Saha Ziyaretleri Programlarının oluşturulması konusunu görüştü.

23-24 Kasım 2020 Uzaktan Saha Ziyareti ve 7-8 Aralık 2020 tarihlerinde yapılacak Yüz Yüze Saha Ziyaret Planları Değerlendirme Takımı tarafından hazırlanarak Üniversitemizle paylaşılmıştır.
Yapılan ziyaretler sonrasında Değerlendirme Takımı tarafından Üniversitemiz Kurumsal Akreditasyon Raporu hazırlanacaktır. Bu rapora göre YÖKAK tarafından akreditasyona ilişkin karar verilecek ve karar kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Değerlendirme Takımı 23 – 24 Kasım 2020 Uzaktan Saha Ziyaret Planı için tıklayınız.
Değerlendirme Takımı 7 – 8 Aralık 2020 Yüz Yüze Ziyaret Planı için tıklayınız.

17 Kasım 2020 Salı
2015 - 2020 © ERÜ Web İçerik Yönetim Sistemi