ETKİNLİK

Dr. Aziz GENÇ

Bartın Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü &
Catalan Institute of Nanoscience and Nanotechnology (ICN2), Barcelona, Spain

Nanoboyutlarda yeni fiziksel özelliklerin ortaya çıkması ve bu özelliklerin istenildiğinde modifiye edilebilmesi sayesinde nanoteknolojinin hayatımızdaki önemi giderek artmaktadır. Bu yoğun çalışmalar, çözülmesi gereken yeni sorunları da gün yüzüne çıkartmaktadır. Optik, elektronik, optoelektronik, kimyasal sensör ve enerji alanlarındaki yeni nesil fonksiyonel malzemeler küçülen boyutlarla artan performans artışı avantajları ile yepyeni uygulamalarda kullanılmaya başlanmıştır. Malzeme bilimindeki bu gelişmeler fiziksel ve kimyasal limitleri zorlarken, malzemelerin sahip oldukları bu özgün fiziksel özelliklerin (optik/elektronik) kaynağını anlamak ve bu özellikleri atomik düzeydeki değişiklerle ilişkilendirmek kritik bir önem taşımaktadır. Bu konuşmada, çeşitli plazmonik, optoelektronik, sensör, katalizör ve termoelektrik gibi uygulamalarda kullanılan malzemelerin atomik düzeyde yapısal özellikleri ile performansları arasındaki ilişkinin geçirimli elektron mikroskobu (TEM) teknikleri ile irdelenmesinden örnekler sunulacaktır.

Konuşmacı hakkında: Aziz Genç 2009 yılında İTÜ Malzeme Bilimi ve Mühendisliği programından aldığı yüksek lisans derecesi ve 3 yıllık doktora öncesi araştırmacı deneyiminin ardından gittiği İspanya’da 2015 yılında doktora derecesini aldı. Catalan Institute of Nanoscience and Nanotechnology (ICN2)’de Prof. Dr. Jordi Arbiol danışmanlığında yürüttüğü boşluklu metal nanoyapılarının plazmonik özelliklerinin elektron mikroskobu teknikleri ile incelenmesi ile ilgili tez çalışmaları sırasında ABD ve Almanya’da çeşitli üniversite ve araştırma enstitülerinde ziyaretçi araştırmacı olarak çalıştı. Aralık 2015 yılından beri Bartın Üniversitesi’nde çalışmalarına devam etmektedir. İlgi alanları, genel olarak fonksiyonel nanomalzelerin sentezi ve geçirimli elektron mikroskobu teknikleri ile karakterizasyonunu kapsamaktadır.

Düzenleyen :
Adres : ERÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu