2.Ulusal Üniversiteler Patent Yarışması

PATENTLE KAYSERİ

ÜCRETSİZ PATENT BAŞVURUSU YAP, 30 BİN TL’LİK ÖDÜLÜ KAP

Sadece öğrencilere yönelik ödüllü ve ücretsiz patent yarışmasına başvurular başladı!

Değerli Öğrenciler,

Üniversitelerimizde üretilen teknik bilginin patente dönüştürülerek ülke ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesine katkı sağlanması amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından düzenlenen “Patentle Türkiye” yarışmasının ikincisine başvurular başladı.

Yarışmayla ilgili başvuru, tarifname yazımı vb. konular veya patent konusunda dileyen öğrencilere (Erciyes ve Kayseri Üniversitesi öğrencilerine) Erciyes Teknopark tarafından destek verilecektir.

KİMLER KATILIM SAĞLAYABİLİR?

Üniversitelerde öğrenim gören ve teknik bir buluş/fikre sahip olup patent başvurusu yapacak,

Ön Lisans

Yüksek Lisans ve

Doktora öğrencisi olan herkes yarışmaya katılım sağlayabilir.

Yarışmaya katılım, ilgili mevzuat hükümlerine göre patent başvurusu yapılmak suretiyle yarışma için hazırlanan web sitesinde yer alan başvuru modülü kullanılarak gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihi                  : 26 Nisan - 31 Aralık 2019

Etkinlik Web Sitesi        : www.patentleturkiye.gov.tr  (Detaylı bilgi için tıklayınız)

ÖDÜLLER

Birinciye         30.000 TL

İkinciye           20.000 TL

Üçüncüye       10.000 TL

İlk 10’a giren diğer finalistlere 5.000’er TL

ÖNEMLİ NOT

Yarışma hakkında genel bilgilendirme, patent ve başvuruda dikkat edilmesi gereken konularda ilerleyen dönemlerde (muhtemelen Eylül ayı içinde) Erciyes Teknopark’ta düzenlenecek olan ücretsiz eğitimi lütfen kaçırmayın. Eğitim tarihi netleştiğinde sosyal medya hesaplarımızda duyurulacaktır.

02 Temmuz 2019 Salı