ERÜ’de “Evlilik Okulu” Seminerleri 10 Kasım’da Başlıyor

ERÜ’de “Evlilik Okulu” Seminerleri 10 Kasım’da Başlıyor

Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERREM) tarafından düzenlenen bu yılki evlilik okulu seminerleri, 10 Kasım 2017 tarihinde başlıyor. 8 Aralık 2017 tarihinde sona erecek seminerlerde Bozok Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Özgül Karaaslan “Evlilikte Cinsellik”, ERREM Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Atak “Evlilikte İletişim ve Sorun Çözme”, Prof. Dr. Murat DOĞAN “Evlilik Hukuku”,  Psikiyatrist Dr. Mustafa Merter “Evlilikte Celal-Cemal İlişkisi”, ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Pazarbaşı “Dini Bağlamda Evlilik” konularında bilgi verecek.

Seminerlerle hakkında bilgiler veren ERREM Müdürü Mustafa Atak, evlilik okulu eğitim seminerlerinin 5 oturumda gerçekleşeceğini, katılımın herkese açık olduğu seminerler sonunda en az 4 oturuma katılanlara sertifika verileceğini söyledi.

Açıklamasında ERREM olarak gençlere ve yetişkin bireylere yönelik yürüttükleri psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri hakkında da bilgiler veren Atak, evlilik üzerine kaleme aldığı “Evleniyor muyuz? Eğleniyor muyuz?” isimli kitabında Türkiye’deki evlilik müessesini yakından değerlendirme imkânı bulduğunu belirtti.

ERREM Müdürü Atak, “Sonuçta bilfiil gözledim ki, Türkiye’de evlilik müessesi çok büyük bir sarsıntı geçirmekte. Aile içi geçimsizlikler, ucu eşlerden birinin hayatının sonlandırılmasına kadar uzanabilen (kadın ya da erkeğe uygulanan) şiddet, evliliğin mecburiyetten sürdürülmesi veya boşanma ile sonlandırılması gibi durumlar toplumda diz boyunu da aşmış durumda maalesef. TÜİK’in 2015 yılı araştırmasına göre, son 10 yılda  1 milyon 151 bin 765 çift boşanmıştır. Aynı dönemde evlenen çiftlerin sayısı ise 6 milyon 144 bin 124 olmuştur. Son on yılda evlenme oranı % 2,5 azalırken, boşanma oranı % 42 artmıştır. Kayseri boşanma oranlarında Türkiye’de dokuzuncu sırada olup, evlenen her dört kişiden biri boşanmaktadır.

Mesleğimiz gereği sıklıkla karşılaştığımız huzursuz bireyler, mutsuz evlilikler, parçalanmış aileler ve bu ailelerin şaşkın ve çaresiz çocukları ve bunun bir yansıması olarak evlenmek yerine sadece haz amacı güderek evlilik dışı yaşamayı tercih eden gençler ve geleceği karanlık gözüken Türkiye.

Bu görüntü ve medyada çok çarpıcı bir şekilde vurgulanan aile içi şiddet ve istismar tablosu bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Toplumun yeniden inşası vazifesi. Şimdiki ve gelecek kuşakları; ruh sağlığı yerinde, milli ve manevi değerlerine saygılı, yeryüzündeki bütün canlıların hakkını koruyan, insana Hz. insan gözüyle bakabilen, kalp ve gönül gözü açık,  bireyler olarak yetiştirmek durumundayız” dedi.

ERREM Müdürü Atak, düzenleyecekleri evlilik okulu seminerlerine katılmak isteyenlerin merkezlerinin https://errem.erciyes.edu.tr/basvuru-formu/PSIKOLOJIK-DANISMA-VE-REHBERLIK-UYGULAMA-VE-ARASTIRMA-MERKEZI/85 internet adresinden kayıt yaptırabileceklerini sözlerine ekledi.

30 Ekim 2017 Pazartesi