AKADEMİK BAŞARILAR
Güney Kore’nin Başkenti Seul’de Çağdaş Türk Resim Sanatı ve Geleneksel Sanatlar Sergisi

Güney Kore’de T.C.Merkez Bankası’nın “Görünmez Dil/Invisible Language” adlı büyük koleksiyon sergisi T.C. Merkez Bankası danışmanı olan Öğretim Üyemiz Doç. Ahmet Albayrak’ın küratörlüğünde Seul’de gerçekleştirildi. Etkinliğin küratörlüğünü, hazırlığını ve danışmanlığını Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nden Doç. Ahmet Albayrak yaptı.

Güney Kore ile olan diplomatik ilişkilerimizin kuruluşunun 60. yıldönümü ve "2017 Türkiye-Kore Kültür Yılı" faaliyetleri kapsamında düzenlenen, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Sanat Koleksiyonu'ndan seçilen eserlerin yer aldığı “Görünmez Dil” sergisinin açılışı 10 Temmuz 2017’de Kore Merkez Bankası bünyesindeki Kore Para Müzesi'nde gerçekleştirildi. Açılış törenine Büyükelçi Arslan Hakan Okçal, Kore Merkez Bankası Başkanı Joo-yeol Lee, TCMB Başkan Yardımcısı Murat Uysal, Kore Para Müzesi Direktörü Tae-suk Kim, serginin küratörü ve TCMB danışmanı Doç. Ahmet Albayrak, sergi için Seul'e gelen TCMB heyeti üyeleri, Kore Merkez Bankası Başkan Yardımcıları ve diğer üst düzey yetkililer, Koreli sanatseverler, Seul'deki Türk vatandaşları, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Sanatseverlerin yoğun bir katılımla ilgi gösterdiği sergi çağdaş Türk resim sanatı ve geleneksel sanatlarımızın başyapıt mertebesindeki eserlerinden oluşuyor. Fikret Mualla, Burhan Doğançay, Erol Akyavaş, Mübin Orhon, Nuri İyem, Tayfun Erdoğmuş, İnci Eviner, Nusret Çolpan, Salih Balakbabalar gibi bir çok usta sanatçının eserlerinin görülebileceği Görünmez Dil sergisi eylül ayına kadar ziyaretçilere açık olacak.

Öğretim üyemizi kutlar ve başarılarının devamını dileriz.

14 Temmuz 2017 Cuma
DİĞER AKADEMİK BAŞARILAR