Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed’i Anlattı

Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed’i Anlattı
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rehber Gençlik Kulübü tarafından “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed” konulu konferans düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından ERÜ Rehber Gençlik Kulübü Başkanı İlhami Öztürk, kulüp faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Öztürk, böyle bir etkinliği düzenlemekteki amaçlarının, Allah’ın âlemlere rahmet olarak gönderdiği Hz. Muhammed’in hayatının öğrenciler tarafından daha iyi öğrenilmesi olduğunu söyledi.

Konferansın konuşmacısı ERÜ İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şefeattin Severcan ise, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in hayatını anlattı ve hayatından bazı kesitler verdi.

Severcan, “Hz. Muhammed (s.a.s.) efendimizin hak ve adalet rehberi olması hiç şüphesiz onun Peygamber olmasıyla ilgilidir. İlahi dinlere göre Peygamberlik, Allah ile insanlar arasında iletişimi kurma görevidir. Bu iletişimde Peygamberler müjdecidirler, uyarıcıdırlar ve aynı zamanda örnektirler” diye konuştu.

Video için tıklayınız

12 Nisan 2017 Çarşamba