III. Turizm Şurası Tamamlandı ve ERÜ Turizm Fakültesi Oradaydı

III. Turizm Şurası Tamamlandı ve ERÜ Turizm Fakültesi Oradaydı

Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 1-3 Kasım 2017 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen III. Turizm Şurası, üç günlük başarılı çalışmaların sonucunda tamamlandı; 13 farklı komisyonun yoğun çalışmaları sonucunda somut ve Türk Turizmini ileriye taşıyacak öneri mahiyetinde kararlar alındı.

1 Kasım 2017 Çarşamba günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hitapları ile başlayan III. Turizm Şurası’na siyasi, bürokratik ve akademik çevreler ile sivil toplum örgütleri ve turizm sektörü başta olmak üzere oldukça geniş bir katılımcı oldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki “Açılış Töreni” sonrasında yine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un moderatörlüğünde turizm sektörünü ilgilendirebilecek bakanlıkların bakanları olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, İçişleri Bakanı, Kalkınma Bakanı, Maliye Bakanı, Orman ve Su İşleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı ve Sağlık Bakanı’nın katıldığı “Bakanlar Oturumu” yapıldı.

02-03 Kasım 2017 günlerinde komisyon çalışmaları yoğun bir şekilde devam etti ve Komisyon Başkanlarının değerlendirme sunumları sonrasında Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un “Şura Sonuç Raporu”nu değerlendirmesi ile sona erdi. “Komisyon Başkanları Sonuç Raporları Sunumu Oturumu”nda “Turizmde Örgütlenme ve Destinasyon Yönetimi” Komisyonu’nun Başkanı olarak Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’da rapor sunumunda bulundu. “III. Turizm Şurası Bildiriler Kitabı” iki cilt halinde yayınlanmış olup, “III. Turizm Şurası Şura Kitabı” da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanacak ve ilgililerle paylaşılacaktır. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa’ya, diğer komisyon başkanlarına ve komisyon üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür için “III. Turizm Şurası Beratı” verdi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa'nın “Turizmde Örgütlenme ve Destinasyon Yönetimi” Komisyon Başkanlığı görevini yürüttüğü, bilim kurulunda görev aldığı ve katıldığı III. Turizm Şurası ile ilgili detaylı bilgileri http://turizmsurasi.kulturturizm.gov.tr/ adresinden takip edilebilir.

07 Kasım 2017 Salı