İdari Ve Mali İşler Daire Başkanlığı Sürekli İşçiler İçin Öğrenim Yardımı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yayınladığı sürekli işçi kadrolarına geçirilen işçilerin ücret ile diğer mali ve sosyal haklarının belirlenmesinde esas alınacak toplu iş sözleşmesi hükümleri gereğince işçinin öğrenimdeki her çocuğu için belge ibraz etmek şartı ile yılda bir kez Eylül ayında ödenmek üzere; İlkokul için 100,00 (yüz) TL. Ortaokullar için 110,00 (yüz on) TL. Lise ve dengi okullar için 120,00 (yüz yirmi) TL. Yüksekokullar ve üniversite için (okulun normal eğitim süresi artı bir yıl süreyle sınırlı olmak üzere) 140,00 (yüz kırk) TL. öğrenim yardımı yapılacaktır. İşçilerimizin en geç 9 Eylül 2019 Pazartesi gününe kadar öğrenimdeki çocuklarına ait öğrenci belgelerini İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’na vermeleri gerekmektedir. Belge ibrazı zorunlu olduğundan öğrenci belgesi getirmeyenlerin söz konusu yardımdan yararlanma imkanı bulunmamaktadır.
NOT: Öğrenim yardımından sürekli işçi kadrosunda olan eşlerden yalnızca biri yararlanabilecektir.
05 Eylül 2019 Perşembe