×
×
HABERLER
İlahiyat Fakültesi’nden 300 Öğrenci Mezun Oldu
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
İlahiyat Fakültesi’nden 300 Öğrenci Mezun Oldu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İlahiyat Fakültesi, 2018-2019 Eğitim-Öğretim dönemi mezuniyet töreni düzenledi. Program kapsamında 300 öğrenci mezun oldu.

Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay, Genel Sekreter Murat Yenisu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, İl Müftü Vekili Ahat Taşçı’nın yanı sıra çok sayıda akademisyen, öğrenci ve aile katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, fakülteleri hakkında bilgiler verdi.

Dekan Yeşilyurt, “İlahiyat Fakültemiz, Erciyes Üniversitemizin en köklü eğitim kurumlarından birisidir. Yarım asırdır eğitim ve irfan yolunda insanımıza hizmet vermeyi sürdürmektedir. Fakültemiz geçen yarım asırlık süre zarfında 8 binin üzerinde mezun vermenin haklı gururunu taşımaktadır. Ve mezunlarımızı ülkemiz sathında her alanda aziz milletimizin refah ve mutluluğu için çaba gösteriyor olarak görmekten de büyük mutluluk yaşamaktayız” dedi.

İl Müftü Vekili Ahat Taşçı da konuşmasında mezun öğrencileri tebrik etti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında, İlahiyat Fakültesi’nin Erciyes Üniversitesi’nin lokomotif fakültelerinden birisi olduğunu vurguladı.

Rektör Çalış, “Değerli Veliler, aslında tanıtım filminde de izlediniz. Sayın Dekanımız da çok güzel ifade ettiler. İlahiyat Fakültemiz çok köklü bir fakültedir. Tarihi 1962’lere dayanan bir fakültededir. Erciyes Üniversitemizin üniversite olmasında da lokomotif görev almış önemli köklü birkaç fakülteden bir tanesidir. Sevgili Öğrencilerim, ben de sizin gibi imam hatip kökenli birisi olarak sizden isteklerim olacak. Birincisi ailenizi asla unutmayın. İkincisi vatanınızı asla unutmayın Üçüncü olarak da üniversitenizi asla unutmayın. Gelelim vatana. Vatan sevgisi asla hiçbir şeyle değişilemez. Erciyes Üniversitemiz köklü bir üniversite. Tabi mezun olurken sizlere bazı görevler düşüyor. Sizler sosyolojik ve beşeri olarak aslında bu topluma yön veren bir mesleğin temsilcisiniz. Dolayısıyla omuzlarınızdaki yükün ağırlığını hissediyorsunuz. İnşallah Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bu sorumluluğu size vermiştir. Bundan eminim. Hepinize bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2018-2019 eğitim-öğretim yılı dönem birincisi İsmail Karaca mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

300 mezun öğrenciye diplomalarının verilmesinin ardından mezuniyet töreni sona erdi.


12 Haziran 2019 Çarşamba
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER