Prof. Dr. Fuat Sezgin Caddesi Açıldı

Prof. Dr. Fuat Sezgin Caddesi Açıldı
Erciyes Üniversitesi’nde Prof. Dr. Fuat Sezgin’in adının verildiği Fen-Edebiyat Fakültesi - DEKAM arasındaki caddenin açılışı yapıldı.
Prof. Dr. Fuat Sezgin’in de katılımıyla  Fen ve Edebiyat Fakültesi tramvay durağı yanında gerçekleştirilen açılış töreninin ardından Turizm Fakültesi Konferans Salonunda Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından “Müslümanların Coğrafya Tarihine Katkısı” başlıklı bir de konferans verildi.

Açılış töreni, Türk ve dünya bilimine önemli hizmetlerde bulunan Fuat Sezgin’in kısa özgeçmişinin okunmasıyla başladı. Fuat sezginle ilgili verilen bilgilerden en dikkat çekeni ise Sezgin’in araştırma yaparken yararlandığı kaynakların çevirisine güvenmeyerek, tam 30 dil öğrenmesi ve çevirileri kendisinin yapmış olmasıydı.

Özgeçmişin okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur konuşmasında; Fuat Sezgin’in İslam bilim tarihi alanında yaşayan en önemli isim olduğunu belirterek, “Sayın hocamızın kadim medeniyetimizin bilim tarihine yaptığı hizmetler hiçbir zaman unutulmayacaktır. Eğer o olmasaydı birçok eser, birçok buluş belki de hiç bilinmeyecekti. Biz de üniversitemizde bu caddeye Fuat Sezgin caddesi ismini vererek değerli hocamızın ismini yaşatacağız” dedi.

Rektör Keleştemur konuşmasının ardından, Prof. Dr. Fuat Sezgin’e çiçek ve hediye takdim etti.

Açılışın ardından Prof. Dr. Fuat Sezgin tarafından “Müslümanların Coğrafya Tarihine Katkısı” konferansı düzenlendi.

Konferansın açılış konuşmasını Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur yaptı. Keleştemur, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in İslam bilim tarihi alanında çok önemli eserler verdiğini belirterek, onun yaşayan en büyük İslam bilim tarihçisi olduğunu söyledi.

Rektör Keleştemur, Sezgin’in İslam bilim tarihinin sadece Türkiye’de değil, dünya kamuoyunda da tanıtılması konusunda büyük gayret sarfettiğini söyledi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin ise bugün kendisi adına düzenlenen konferansın hayatının en önemli konferansı olduğunu söyledi. Sezgin; 60 yıllık çalışmasının son viranelerinin kendisi açısından en önemli ürünü olduğunu belirtti.

Normal 0 21 false false false TR X-NONE X-NONE
07 Temmuz 2015 Salı