×
×
AKADEMİK BAŞARILAR
Prof. Dr. Latife Çakır Bayram'ın "Antarktika'ya Bilim Üssü Kurulması" Projesi Kapsamında Antarktik Bilim Seferine Katılması
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Prof. Dr. Latife Çakır Bayram'ın "Antarktika'ya Bilim Üssü Kurulması" Projesi Kapsamında Antarktik Bilim Seferine Katılması

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde ve İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi koordinasyonunda yürütülen "Antarktika'ya Bilim Üssü Kurulması Projesi" isimli projedeki İkili İş Birlikleri kapsamında Şili Antarktik Enstitüsü (INACH) ile  gerçekleştiren  Antarktik Bilim Seferine, 'Antarktika Yarımdası Penguen Türlerinden Alınan Oküler Yüzey Örneklerinin Sitolojik Ve Mikrobiyolojik, Oftalmik Olarak Değerlendirilmesi' isimli projenin yürütücüsü olarak  Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife ÇAKIR BAYRAM  04.01.2019 -10.01.2019 tarihleri arasında Şili bayraklı Aquiles adlı askeri gemi ile diğer ülkelere mensup 44 adet araştırmacı ile sefere katılmıştır.

Gentoo penguen (Pygoscelis papua), Chinstrap penguen (Pygoscelis antarcticus)ve Adelie penguen (Pygocelis  adeliae)  türü penguenlerden oküler yüzey örnekler mikrobiyolojik ve sitolojik incelemeler için örnekler alındı.

Antarktika' yarımadasında yaşayan  100 adet penguene ait bakteriyel göz florasının araştırılması ve elde edilen izolatların fenotipik ve moleküler yöntemle identifikasyonu ilk defa bu proje ile ortaya konulmuş olacaktır..

Projede  farklı üniversiteler  ve farklı anabilim dallarına ait öğretim üyeleri (Doç.Dr.Seçil ABAY Prof.Dr.Fuat AYDIN, Prof.Dr.Tolga GÜVENÇ, Doç.Dr.  Francesca MILLANTA, Prof. Dr. Loğman ASLAN ve Araş.Gör.Görkem EKEBAŞ) görev almıştır.


14 Mart 2019 Perşembe
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER AKADEMİK BAŞARILAR