Psikiyatrist Mustafa Merter, Üniversitemizde Konferans Verdi

Psikiyatrist Mustafa Merter, Üniversitemizde Konferans Verdi

Erciyes Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERREM) tarafından düzenlenen “Evlilik Okulu Seminerleri” devam ediyor. Seminerin bu haftaki konuşmacısı Psikiyatrist Dr. Mustafa Merter oldu.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Psikiyatrist Dr. Mustafa Merter, “Evlilikte Celal-Cemal İlişkisini” anlattı.

Psikiyatrinin tarihçesinden nefs psikolojisine kadar birçok konuda bilgiler veren Merter, “İnsan psikolojisi hızlı bir şekilde tükeniyor. Bunu bilmemiz gerekmektedir. Bilmemiz lazım. Çünkü korunmamız daha tesirli olacak. Bencillik olağanüstü oranda artış göstermektedir. Aşırı bencillik, yani narsisizm, aynı zamanda da öfkeye paralel giden bir unsurdur. Bencil insan git gide daha öfkeli hale geliyor. Bu da aile içi şiddete neden oluyor” diye konuştu.

Video için tıklayınız

01 Aralık 2017 Cuma