REKTÖRLÜK HABERLERİ
Rektörümüz Çalış, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ı Ziyaret Etti

Rektörümüz Çalış, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ı Ziyaret Etti

Erciyes Teknopark, OSB’lere Açılıyor

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bakanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, Erciyes Üniversitesi’ndeki aşı çalışmaları ile Erciyes Teknoparktaki üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarını hakkında Bakan Varank'a bilgiler verdi.
Rektörümüz Çalış, Erciyes Üniversitesi’nde Faz-1 çalışmaları başarıyla tamamlandıktan sonra diğer Faz çalışmalarına geçilen Türkiye’nin ilk milli aşısı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı koruyucu aşı gibi, birçok hastalıkta milli aşı geliştirme hedefleri olduğunu kaydetti.

‘Kampüste Değil Sahada Üniversite’ sloganı ile başlattıkları Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgeleri ile işbirliği çalışmalarında önemli yol aldıklarını belirten Rektörümüz Çalış, Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde OSB Teknopark kurarak üniversite-sanayi işbirliğinden çok daha faydalı işler çıkartacaklarına inandıklarını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, Türkiye’nin 10 Araştırma Üniversitesinden biri olan Erciyes Üniversitesi’nin yaptığı bilimsel çalışmaları ve aldığı başarıları memnuniyetle takip ettiklerini belirtti.

Teknopark’ın sahada (Sanayi-OSB’lerle) birlikte faaliyet göstermesi gerektiği ve başlangıç olarak da OSB’lerde Teknopark Kuluçka Merkezi kurulması konusunda Rektörümüz Çalış ile fikir birliğinde olduklarını ifade eden Bakan Varank, Erciyes Üniversitesi’nin başta aşı çalışmaları olmak üzere, Türkiye’nin gelişimine ve kalkınmasına destek olacak her türlü projesinde sürekli destekçi olacaklarını kaydetti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaretinde Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış’a, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Adem Kalınlı da eşlik etti.

03 Ocak 2019 Perşembe
DİĞER REKTÖRLÜK HABERLERİ