AKADEMİK BAŞARILAR
Seramik Ve Cam Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanımızın Başarısı

Seramik Ve Cam Tasarımı Bölümü Öğretim Elemanımızın Başarısı

Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Pınar BAKLAN ÖNAL, 35 ülkeden 93 katılımcının başvurduğu Uluslararası Yingge Ceramics Museum's 2018 Taiwan Residency Programına Jüri tarafından seçilen 9 sanatçıdan birisi olarak katılmış, program dahilinde Türk Seramik Sanatının yanı sıra Ülkemizi, Kayseri ve çevresini, Erciyes Üniversitesini ve Güzel Sanatlar Fakültemizi tanıtıcı sunumlar yapmıştır.

Öğretim elemanımız Taiwan’da New Taipei Municipal Yingge Vocational High School tarafından sunum için davet edilmiş ve Taiwan’lı gençleri Türkiye, Türk kültürü ve seramik sanatı hakkında bilgilendirici ders vermiştir.

10 Şubat 2018 tarihinde ise Yingge seramik Müzesinde özel davetlilere bir sunum ve workshop düzenlemiştir.

25 Ocak 2018 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Taipei Türk Ticaret Ofisi Temsilcisi Sayın Murat BAKLACI öğretim elemanımızı ziyaret ederek bilgi almış ve ülkemiz adına teşekkürlerini sunmuşlardır.

Bugüne kadar dünyada sadece 77 sanatçını kabul edildiği merkezde Ülkemizden programa katılmaya hak kazanan ilk sanatçı olan öğretim elemanımız ayrıca Türkiye’yi temsilen müze bahçesinde uygulamaya konulmak üzere 3 parçadan oluşan büyük boyutlu bir seramik form tasarlayarak üretimini merkezin atölyelerinde gerçekleştirmiştir.

Öğretim elemanımızı kurumumuz adına çalışmalarından dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Rektörlük
19 Şubat 2018 Pazartesi