×
×
HABERLER
Seyrani Ziraat Fakültesi’nden 153 Öğrenci Mezun Oldu
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Seyrani Ziraat Fakültesi’nden 153 Öğrenci Mezun Oldu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Seyrani Ziraat Fakültesi, 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını verdi. Program kapsamında 153 öğrenci mezun oldu.

15 Temmuz Yerleşkesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Arslan, fakülteleri hakkında bilgiler verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç ise konuşmasında, ziraat eğitiminin önemine dikkat çekti.

Rektör Yardımcısı Kılıç, “Öğrencilerimiz 4 yıllık yoğun eğitim programının ardından mezun olmanın coşku ve sevincini yaşamaktalar. Bizler de eğitimciler olarak öğrencilerimizin bu sevincine ortak olmaktayız. Öğrenciye verdiği eğitim-öğretim hizmetinin yanında bilimsel araştırmaya, proje odaklı çalışmalara önem veren üniversitemiz, Türkiye’nin 10 araştırma üniversitesinden biri olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Gerek ulusal, gerekse uluslararası sıralamalarda önemli dereceler elde eden Erciyes Üniversitemiz, başarı çıtasını hep yüksekte tutmak için çaba göstermektedir. Erciyes Üniversitesi olarak sahip olduğumuz bilgi birikimi ve araştırma kimliğimizle öğrencilere en iyi şekilde eğitim hizmeti verdiğimiz gibi, ürettiğimiz projelerle Kayseri’nin ve Türkiye’nin faydasına katkı sunmaktayız. Araştırma üniversitemizin lokomotif fakültelerinden biri olan Ziraat Fakültemizin de üniversitemize büyük katkı verdiği de bir gerçek. Mezuniyetlerinin ardından ülkemizin tarımsal üretimi, nitelikli tarımsal üretimi ve teknolojik tarımsal uygulamalarda önemli görev üstlenecek gençlerimizin başarılı olacaklarından da hiç şüphemiz yoktur. Çünkü iyi bir üniversiteden ve iyi bir fakülteden mezun oldular. Hocalarından en iyi şekilde eğitim aldılar. Ben mezun gençlerimizi tebrik ediyor ve bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Ülkemizin bilgili, çalışkan, üretken ve fedakâr gençlere ihtiyacı var. İnşallah buradan mezun ettiğimiz değerli gençlerimiz en iyi şekilde çalışarak, ülkelerinin kalkınmasında destek vereceklerdir” diye konuştu.

Mezuniyet töreni fakülte birincisi Osman Yenen, mezuniyet kütüğüne plaket çakması ve mezun öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya fırlatmasının ardından son buldu.


12 Haziran 2019 Çarşamba
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER