×
×
HABERLER
Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Caddesi ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın Açılışı Gerçekleştirildi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemiz 15 Temmuz Şehitler Caddesi ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın Açılışı Gerçekleştirildi

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından yapımı tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Caddesi ve 15 Temmuz Şehitlerinin isimlerinin kampüsümüzde yaşatılacağı 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyularak ERÜ Merkez Kampüsü’nde düzenlenen etkinliğe, Vali Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Dursun Büyükbaş, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İlçe Belediye Başkanları, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Serkan Tok,  İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, senato üyeleri, akademik ve idari personel katıldı. 

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, “Demokrasi tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz, Türkiye’nin darbeler ve darbe teşebbüsleri makus tarihinin kırıldığı en önemli gündür” dedi.

Rektör Çalış, sözlerini şöyle sürdürdü: “Demokrasi tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz, Türkiye’nin darbeler ve darbe teşebbüsleri makus tarihinin kırıldığı en önemli gündür. Tarih boyunca nice zorlukları aşan aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, ‘Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan’ inancı ile tankın, topun, tüfeğin karşısına elinde Türk bayrağı, göğsünde iman ve ruhunda şehadet aşkıyla korkmadan çıkmış; milli iradesine, hürriyetine ve istikbaline sahip çıkmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi; Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti ve aziz milletimizin cesareti ile bütün dünyaya örnek olacak şanlı bir direnişle önlenmiştir.  Milletimizin birliğine, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden FETÖ/PDY veya PKK, adı ne olursa olsun, kime hizmet ederse etsin, terör örgütü mensupları ve işbirlikçileri hiçbir zaman başarılı olamayacak, menfur emellerini asla gerçekleştiremeyecek ve bizleri Büyük Türkiye hedefimizden asla alıkoyamayacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Sadece beyinleri değil, yürekleri de eğitmeliyiz’ sözünden aldığımız ilhamla; Erciyes Üniversitesi olarak amacımız yalnızca dünyadaki bilimsel gelişmelere katkıda bulunmak değil ülkesi ve milleti için aşkla çalışıp üreten azimli, inançlı, vatansever gençler yetiştirmektir. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz 15 Temmuz Şehitler Caddesi, her bir şehidimizin adına diktiğimiz fidanlar ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın, şehitlerimizin aziz hatırasını ilelebet yaşatarak demokrasi ve milli birlik ruhumuzu sonraki kuşaklara aktaracağına olan inancım tamdır. Yıllar geçse de bu millet 15 Temmuz gecesini yaşatan hainleri ve yaşananları asla unutmayacak ve unutturmayacaktır. Bu vesileyle 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı mücadele ederken canını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyor; gösterdiği büyük cesaret ve mücadeleden dolayı aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da konuşmasında 15 Temmuz Şehitler Caddesi ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na emeği geçen Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış’a teşekkür etti.

Başkan Büyükkılıç, “ Demokrasimiz değişik dönemlerde kesintiye uğratılmaya çalışılmış, ancak ihanetin böylesi hiçbir şekilde görülmemiş. O açıdan kendi milletine kast eden, milletinin meclisine kast eden, kendi evlatlarına kast eden bu milletin kaynaklarını, bu milletin silahlarını bu millete doğrultan bir anlayış. 40 yıldır siyasi ve sinsi bir şekilde gerekli çalışmalar yapmak suretiyle askerimizi, inancımızı, imkânlarımız, kaynaklarımızı her türlü kaynaklarımızı istismar ederek o günlere gelmiş, o gün o ihanet yüzünü göstermeye çalışmış ama Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti, bu milletimizin dirayeti ile Cenab-ı Allah’a şükürler olsun o ihanete karşı durulmuş, tanklara, uçaklara karşı durulmuş ve bu millet tek yumruk olmuş, Sayın Rektörümüzün de ifade ettiği gibi Tek Devlet, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan’ anlayışı ile bir araya gelerek tek yürek olan millet gereken dersi vermiştir” dedi. 

Etkinliğin son konuşmacısı Vali Şehmus Günaydın da konuşmasında 15 Temmuz ihanetinin hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi. 

Vali Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“FETÖ hain terör örgütünün hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti. Bu cennet toprakların tapusunu aldığımız günden bu yana büyük milletimiz birçok saldırıya uğradı ve birçok tehlikeyle karşı karşıya geldi.  Ama milletimizin kahraman evlatları bütün saldırıları engelledi ve gereken cevabı da verdi. Ama 15 Temmuz gecesinde ki hain darbe girişimi çok farklıydı.   Milletimiz, devletimiz ve milletimizi savunmaları için kendilerine emanet edilen silahları milletimize doğrultan hainleri gördü. Bu büyük millet bu ihaneti asla unutmayacak ve unutmamalıyız da. Gelecek nesillere bugünü en iyi şekilde bütün ayrıntılarıyla aktarmak hepimizin boynunun borcu.”

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in yaptığı duanın ardından,15 Temmuz Şehitler Caddesi ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın açılışı gerçekleştirildi.

 Video için tıklayınız



15 Temmuz 2020 Çarşamba
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER