Üniversitemiz ERAGEM Merkezinde Hayvanlar Üzerinde Covid-19 Aşısı Denemelerine Başlandı
Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından ve Erciyes Üniversitesi tarafından desteklenen projeler kapsamında Covid-19’a karşı hücre kültür temelli inaktif aşı ve rekombinant aşı olmak üzere iki farklı teknoloji ile aşı geliştirilmesi çalışmaları devam etmektedir.

Bu kapsamda, Covid-19’a karşı geliştirilen hücre kültür temelli inaktif aşı adayının deney hayvanları denemeleri 15 Mayıs 2020 tarihi itibariyle başlamıştır. Devam eden süreçte aşılanan hayvanlarda aşı adayının etkinliği test edilecektir.

Projeler kapsamında Covid-19’a karşı rekombinant aşı adayları da geliştirilmiş olup, aşı adaylarının deney hayvanlarına verilmesi çalışmalarına ise Haziran ayı içerisinde başlanması öngörülmektedir. Covid-19’a karşı geliştirilen inaktif ve rekombinant aşı adaylarının deney hayvanları üzerindeki denemelerinin Ağustos ayı içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir.

20 Mayıs 2020 Çarşamba
02 Nis PerşembeDekan Atamaları