Üniversitemizde Kırgızistan Günü Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemizde Kırgızistan Günü Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenciler Koordinatörlüğü ve Kırgızistan Öğrenci Birliği tarafından “Kırgızistan Tanıtım Günü” etkinliği düzenlendi.

Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; ERSEM Türkçe Öğrenim Koordinatörü Okutman Emre Gökduman’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kırgızistan Öğrenciler Birliği Başkanı Erbolot Kasımov, amaçlarının sadece Kırgızistan’ı anlatmak değil, ortak kültür ve medeniyeti yansıtmak olduğunu söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen ERSEM Türkçe Öğrenim Koordinatörü Okutman Emre Gökduman ise konuşmasında, ERSEM olarak 6 yılda 100’ü aşkın ülkeden 2 binin üzerinde öğrenciye eğitim verdiklerini belirtti.

Gökduman, “Burada misafir olan öğrencilerimiz inanıyoruz ki, ülkelerine döndüklerinde Türkiye adına bavullarında güzel anılarla dönecekler. Bunun akabinde de Türk kültürünün tanıtımını tüm dünyaya yayacaklarını düşünerek, bu aktiviteleri düzenliyoruz. Kırgızistan bizim için dost ülkeden çok aynı dili konuştuğumuz, aynı ortak tarih ve kültüre sahip olduğumuz kardeş ve soydaş bir ülke. Bu tarihi geçmişimizin ve ortak bir kültüre sahip olmanın hepimize vermiş olduğu zorunlu görevlerin başında da bu kültürü, gerek Türk, gerekse Kırgız öğrencilerimize en iyi şekilde aktarmak ve kültürel etkileşimini sağlamaktır. Bu çerçevede her yıl üniversitemizde Kırgızistan Tanıtım Günlerinin yapılmasını da destekliyor ve etkinliklerin yapılmasını önemsiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kırgızistan’ın yöresel müzikleri ve geleneksel dans gösterimi sergilendi.

Kırgız örf ve adetlerini tanıtan tiyatro gösterisi ve çekilişlerle çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

04 Nisan 2018 Çarşamba