×
×
HABERLER
Üniversitemizde Prof. Dr. Fuat Sezgin Belgeseli Yayınlandı
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemizde Prof. Dr. Fuat Sezgin Belgeseli Yayınlandı

Erciyes Üniversitesi’nde “2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatının konu alındığı belgesel yayınlandı.

Eczacılık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Eczacılık Fakültesi Eczacılık Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Halil Tekiner ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

“2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı” etkinlikleri hakkında bilgiler veren Eczacılık Fakültesi Eczacılık Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Halil Tekiner, “Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile bu yıl Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı ilan edildi. Ve bu yıl 61 farklı üniversite protokol imzalayarak, Prof. Dr. Fuat Sezgin etkinliklerine aktif olarak katılacağını beyan etti. Biz bu protokolü ilk imzalayan üniversiteyiz. Prof. Dr. Fuat Sezgin hoca hayatta iken biz Erciyes Üniversitesi olarak kıymetini biliyorduk. 2014 yılında üniversitemizin içinde bir caddeye Prof. Dr. Fuat Sezgin Caddesi adını verdik. Fuat Sezgin hocaya fahri doktora unvanı senatomuz kararı ile verildi. 2018 yılı Haziran ayında Fuat Sezgin hocamızı kaybettik. Ve bu yıl kendisini anarak, eserlerini ortaya çıkararak ve onun bilim tarihine getirdiği heyecanı bundan sonrada devam ettirecek işler yaparak, en güzel şekilde anacağız” dedi.

Etkinlik, Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatının konu edinildiği belgesel gösteriminin ardından sona erdi.


 Video için tıklayınız
21 Şubat 2019 Perşembe
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER