×
×
HABERLER
Vefat Eden Öğretim Üyemiz İçin Üniversitemizde Tören Düzenledi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Vefat Eden Öğretim Üyemiz İçin Üniversitemizde Tören Düzenledi

Geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Öğretim Üyesi Doç. Abdulhamit Gümüşlü için, görev yaptığı fakültede tören düzenledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Murat Borlu, Prof. Dr. Mehmet Sıdkı İlkay ve Prof. Dr. Recai Kılıç, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Karasu Gökçe ile çok sayıda öğretim üyesi, idari personel, öğrenci ile vefat eden Doç. Abdulhamit Gümüşlü’nün yakınları katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunması ve duanın ardından kürsüye gelen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Karsu Gökçe, Doç. Abdulhamit Gümüşlü’nün yakınlarına başsağlığı diledi.

Dekan Gökçe, “Kaybımız için üzüntümü ifade edebileceğim hiçbir kelimem yok şuanda. Böyle anlarda kelimeler asla yeterli olmuyor. Acımız büyük” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında geçtiğimiz günlerde vefat eden Doç. Dr. Müsevver Askeroğlu ile dün vefat eden Doç. Abdulhamit Gümüşlü’nün isimlerinin güzel sanatlar fakültesinde yaşatılacağını söyledi.

Rektörümüz Çalış, “Bugün Hamit Gümüşlü hocamızı ebedi ikametgâha uğurlamak üzere bir araya geldik. Ben 1,5 yıllık rektörüm. Tabi tıp fakültesi öğretim üyesiyim. Diğer fakültedeki hocaları çok iyi bilmiyorum. Ama gerçekten gerek Müsevver hocamız ile gerek Hamit hocamızla ilgili çok çok iyi şeyler duydum. Hocamız birçok öğrenci yetiştirdi. Birçok eser bıraktı. Hastalığını biliyorduk. Makamı cennet olsun. Ben tabi dekanımıza ve yöneticilere talimat da veriyorum buradan. Müsevver hocamız da olduğu gibi aynı şekilde Hamit hocamızın da Güzel Sanatlar fakültemizde isminin yaşatılmasını istiyoruz. Bu yüzden yer tespiti yapılması ve hem Müsevver hocamızın, hem de Hamit hocamızın ismini muhakkak burada yaşatılmasını sağlayacağız. Ben yakınlarına başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Üniversitedeki törenin ardından Doç. Abdulhamit Gümüşlü’nün cenazesi, memleketi Hatay’a gönderildi.



 Video için tıklayınız
13 Ocak 2020 Pazartesi
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER