AKADEMİK BAŞARILAR
Veteriner Fakültesi Öğretim Elemanı Prof. Dr. Alparslan YILDIRIM’a 2510 TÜBİTAK-MHESR (Tunus) Ortak Proje Desteği

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Tunus Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı (MHESR) arasındaki Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Protokolü çerçevesinde, 2019 yılında açılan ortak araştırma projeleri çağrısı kapsamında  yürütücülüğünü ERÜ Vektörler ve Vektörlerle Bulaşan Hastalıklar Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERVEK) Müdürü ve Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan YILDIRIM'ın üstlendiği "Molecular survey of Leishmania species in phlebotomine sand flies and dogs in the Middle Black Sea Region of Turkey and three endemic areas in Tunisia: Seasonal dynamics based on climate and environmental factors" başlıklı proje, desteklenmesine karar verilen 5 proje arasında yer almıştır.

Projenin Türkiye tarafında multidisipliner olarak farklı üniversitelerden öğretim üyeleri (Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi: Prof. Dr. Abdullah İNCİ, Doç. Dr. Önder DÜZLÜ, Dr. Öğr. Üyesi Zuhal ÖNDER, Dr. Öğr. Üyesi Emrah ŞİMŞEK, Dr. Öğr. Üyesi Arif ÇİLOĞLU, Ziraat Fakültesi:  Dr. Öğr. Üyesi Osman İBİŞ; Ege Üniveresitesi Tıp Fakültesi: Prof. Dr. Yusuf ÖZBEL, Prof. Dr. Seray TÖZ, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Veteriner Fakültesi Doç. Dr. Gökmen Zafer PEKMEZCİ, Doç. Dr. Didem PEKMEZCİ) görev almıştır.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Rektörlük

13 Şubat 2020 Perşembe