×
×
HABERLER
Bağımlılıkla Mücadele Komisyonundan Yeni Öğrencilere Farkındalık Etkinliği
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Bağımlılıkla Mücadele Komisyonundan Yeni Öğrencilere Farkındalık Etkinliği

Üniversitemiz Rektörlüğü’ne bağlı Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu, yeni akademik yılın başlangıcında Mühendislik Fakültesi’ne yeni başlayan öğrencilere yönelik 22.10.2025 Çarşamba günü farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinlikte bağımlılığın psikolojik, fizyolojik ve toplumsal boyutları ele alınarak gençlerin bilinçlenmesi hedeflendi.

Toplantıda Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Akif Asdemir, bağımlılığın tanımı, gelişim süreci ve psikiyatrik açıdan tedavi yöntemleri üzerine kapsamlı bir sunum yaptı. Dr. Asdemir, en önemli adımın ‘Başlamamak’ olduğunu vurguladı. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Nur Aleyna Yetkin ise tütün bağımlılığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi. Sigara kullanımının olumsuz etkilerini anlatan Dr. Yetkin, tütün bağımlılığının hem fiziksel hem de psikolojik yönleriyle ele alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca nikotin replasman tedavileri, farmakolojik destekler ve davranışsal danışmanlık yaklaşımlarının etkinliğine değinerek, tütün bağımlılığının önlenmesinde eğitim ve farkındalık çalışmalarının önemini vurguladı.

Etkinlik, öğrencilerin aktif katılımı ve soru-cevap bölümüyle interaktif bir ortamda gerçekleşti. Komisyon üyeleri, bağımlılıkla mücadelenin sadece bireysel değil toplumsal bir sorumluluk olduğunu hatırlatarak, üniversite gençliğinin bilinçli ve sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için yürütülen çalışmaların artarak devam edeceğini ifade ettiler.


27 Ekim 2025 Pazartesi
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER