×
HABERLER
“Bir Dönüşüm Hikâyesi”ne Sinop Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
“Bir Dönüşüm Hikâyesi”ne Sinop Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü

Üniversitemiz İletişim Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mehmet Köprü ile Dr. Öğr. Üyesi Ceyhun Bağcı’nın yönetmenliğini yaptığı “Bir Dönüşüm Hikâyesi” adlı belgesel film, 5. Sinop Film Festivali’nde “Ulusal Belgesel Film Kategorisi En İyi Film Ödülü”ne layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla 4-8 Mayıs 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen festivalde ödül alan belgesel, Kayseri’nin Bünyan ilçesinde bir döküm fabrikasında hurda metallerin sanat eserine dönüşüm sürecini konu alıyor. Film, geri dönüşüm, sürdürülebilir sanat ve ekolojik farkındalık temalarını belgesel sinemanın anlatım olanaklarıyla ele alıyor.

“Bir Dönüşüm Hikâyesi”, yalnızca Sinop Film Festivali’ndeki başarısıyla değil, son dönemde yer aldığı ulusal ve uluslararası festivallerle de dikkat çekti. Film, 9. AFSAD Uluslararası Kısa Film Festivali ve 2. İKÇÜ Film Festivali’nde finalist olurken, 9. Fethiye Belgesel Günleri, Golden Bridge İstanbul Short Film Festival ve Istanbul International Spring Film Festival resmi seçkilerinde gösterildi. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen Veterans Media Showcase etkinliğinde mansiyon ödülü aldı.

Belgesel, Erciyes Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen “Atıktan Estetiğe: Kayseri Bünyan’da Geri Dönüşüm Temelli Sanatsal Üretim Faaliyetlerinin Belgeleme Çalışması” başlıklı proje kapsamında üretildi. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ, sinema alanında akademik ve sanatsal çalışmalarını sürdüren öğretim üyelerini elde ettikleri başarıdan dolayı tebrik etti.







12 Mayıs 2026 Salı
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER
;