Erciyes Üniversitesi Hak Sahipliğindeki “Yenilikçi Rüzgar Türbini ve İnsansız Hava Aracı Kanatları” adlı Proje TÜBİTAK Patent Lisans 2020-1 Çağrısı Kapsamında Desteklenmeye Hak Kazandı

Üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen patentli teknolojilerin sanayiye aktarılmasının amaçlandığı Türkiye’de ilk kez açılan Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı (Patent Lisans 2020-1) değerlendirme süreci tamamlandı. TÜBİTAK yaptığı değerlendirmede 20 başvurudan 14 tanesinin desteklenmesine karar verdi.

Erciyes Üniversitesi hak sahipliğinde ve Prof. Dr. Mustafa Serdar Genç'in yürütücülüğünü yaptığı “Yenilikçi Rüzgar Türbini ve İnsansız Hava Aracı Kanatları” isimli teknolojinin Erciyes Teknopark bünyesindeki MSG Teknoloji firmasına lisanslanmasına katkı sağlayan Patent Tabanlı Teknoloji Transferi Destekleme Çağrısı kapsamında Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi desteği ile başvurusu yapılan proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Erciyes Üniversitesi olarak buluş sahiplerimize, müşteri kuruluşumuza ve Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi’mize çağrı kapsamındaki destekleri için teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

29 Aralık 2020 Salı