AKADEMİK BAŞARILAR
Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Volkan Erdemir’in 2020 Yılı Japonya Dışişleri Bakanı Ödülü” Başarısı

Japonya Dışişleri Bakanlığı tarafından Üniversitemiz Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Volkan ERDEMİR’in “2020 Yılı Japonya Dışişleri Bakanı Ödülü” almaya hak kazanmıştır.

Erciyes Üniversitesi, Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı olarak eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmesinin yanı sıra, çeşitli yazılı eserleri, sempozyum sunumları vb. çalışmaları vasıtasıyla Türkiye’de Japonca eğitiminin ve Japonya çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Ali Volkan ERDEMİR, ayrıca, Murakami Haruki, Oe Kenzaburo, Mishima Yukio gibi yazarların modern ve çağdaş Japon edebi eserleri ile Matsuo Basho’nun haiku şiirlerini Türkçe’ye çevirerek yayınlanmasını sağlamış, Japon edebiyatı ve haiku şiirinin tanıtılması ve yayılması vasıtasıyla Türk toplumunda genel olarak Japonya’ya ilişkin anlayışın gelişmesine katkı sağlamıştır.

Japonya Dışişleri Bakanı Ödülü, Japonya ile diğer ülkeler arasındaki dostluk ilişkilerinin geliştirilmesine kayda değer hizmetlerde bulunan kişi veya kuruluşlara takdim edilmektedir. 2020 yılında Japonya’da ve yurt dışında toplam 172 kişi ve 65 kuruluşa ödül verilmiştir.

Öğretim üyemizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

29 Aralık 2020 Salı
DİĞER AKADEMİK BAŞARILAR