Mühendislik Fakültemizde “Tütün, Alkol ve Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi” Adlı Etkinlik Düzenlendi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’nde 2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarı Yılı itibariyle düzenlenen Salı günü etkinliklerinin 4.’sü gerçekleşti. 4. etkinliğin konusu; “Tütün, Alkol ve Madde Bağımlılığı Farkındalık Eğitimi” oldu.

Etkinlikte, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Nur Aleyna Yetkin, “Sigaranın Gölgesinden Çıkış: Etkileri, Ülkemizdeki Durumu ve Bırakma Tedavileri” başlıklı sunum yaptı.

Dr. Öğr. Üyesi Nur Aleyna Yetkin, dünyada ve ülkemizde sigara kullanım istatistikleri, tütünün yol açtığı hastalıklar, tedavi yöntemleri ve sigarayı bırakma yöntemleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden Polis Memuru Mustafa Güneş ise “Madde Bağımlılığında Farkındalık Eğitimi” başlıklı sunumunda; madde bağımlılığı, madde bağımlılığının insanlar üzerindeki etkisi, tedavi süreçleri ve cezai yaptırımlarını anlattı.

Ailelerin madde bağımlılığı konusunda çocukları ile ilgili ne gibi sorunlarla karşılaştığından bahseden Güneş, madde kullanımının erken fark edilmesinin önemine de değindi.

07 Mayıs 2024 Salı