Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismi ERÜ’de Caddeye Verildi

Nobel Ödüllü Bilim İnsanı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismi ERÜ’de Caddeye Verildi
Erciyes Üniversitesi Senatosu, Merkez Kampüsü içerisinde yer alan ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Binasından Genom ve Kök Hücre Merkezine uzanan caddeye Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının verilmesi kararı aldı.

Senato toplantısında yapılan görüşmelerde Kanser oluşumu ve tedavisinde önemli bir unsur olan DNA onarımı alanında çalışan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın, “Hücrelerin hasar gören DNA’ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmalarıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü ABD’li Paul Modrich ve İsveçli Tomas Lindahl ile birlikte kazanmasının önemine vurgu yapıldı. Sancar’ın bilim alanında Nobel Kimya Ödülü’nü alan ilk Türk vatandaşı olması sebebiyle Erciyes Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Binası’ndan Genom ve Kök Hücre Merkezi’ne uzanan caddeye Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adının verilmesine oy birliği ile karar verildi.

27 Ekim 2015 Salı