Rektörümüz Prof. Dr. Altun, Göreve Gelişinin 1 Yılını Değerlendirdi

Rektörümüz Prof. Dr. Altun, Göreve Gelişinin 1 Yılını Değerlendirdi

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, bir basın toplantısı düzenleyerek, göreve gelişinin bir yılını değerlendirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun’un Botanik Alakart Restoranda düzenlediği basın toplantısına; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Prof. Dr. Hakan Aydın, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. İbrahim Narin, Genel Sekreter Yardımcılarımız Doç. Dr. Afşın Alper Cerit ve Zafer Çağlıtalaslıgil, Üniversite Yönetim Kurulu Üyeleri, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ile yazılı ve görsel basının temsilcileri katıldı.

Toplantıda göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, bir yıl gibi kısa bir sürede birçok işbirliği protokolüne imza attıklarını söyledi.

İmzalanan protkoller kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teknoloji ekosisteminin birikimlerini öğrenciler ile buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği “Sektör Kampüste” programının da paydaşları arasında yer aldıklarına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Altun, elde edilen başarılarda her zaman akademik ve idari personelin önemli katkıları olduğunu söyledi.

Erciyes Teknoparkta yürütülen AR-GE faaliyetleri hakkında da katılımcılara bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Altun, Erciyes Teknopark’ın Kayseri’de kurulacak olan Tomtaş Havacılık A.Ş.’nin kuruluş çalışmalarına destek olduklarını vurguladı.

Erciyes Teknopark ’a 750 KWA Güneş Enerji Santrali projesinin tamamlandığını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Altun Teknopark’a yeni bir genişleme bölgesi için ihale gerçekleştirdiklerini de sözlerini ekleyerek bilgiler verdi.

Göreve geldiklerinde Araştırma Dekanlığı ile AR-GE Park projelerini hayata geçirdiklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Altun, burada oluşturulan nitelikli araştırma grupları ile yürütülen AR-GE faaliyetlerini anlattı.

Hayırseverlerin desteği ile yürütülen alt yapı çalışmaları ile devam edilen inşaat çalışmaları hakkında da bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Altun, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi’nde inşaatına devam edilen acil binasının bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

2024 yılında yapılması planlanan projelerden de bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, bin 500 yataklı yeni bir hastane binası projeleri olduğunu belirterek, proje bütçesinin 2024 yılında alınmasını planladıklarını sözlerine ekledi.

Toplantıda yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında da bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Altun, “2023-2024 eğitim-öğretim yılında 8 bin 14 yeni öğrenci Erciyes Üniversitesine kayıt yaptırdı” dedi.

Yönetim olarak öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek için önemli çalışmaları hayata geçirdiklerinin de altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, “4 milyon TL ek bütçeyle öğrenci bilgisayar laboratuvarlarını yeniledik. 2 milyon TL ek bütçeyle de öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin kullanımına sunulmak üzere bilimsel yayınlara abone olduk” diye konuştu.

Ülkemizde yaşanılan deprem felaketlerinin ardından Üniversitemiz tarafından yürütülen faaliyetleri de anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Altun, yardım kampanyaları hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasının ardından Rektörümüz Prof. Dr. Altun toplantıya katılan basın mensupları ile sohbet etti.

19 Eylül 2023 Salı