Sporcularımız Üniversitelerarası Muay Thai Türkiye Şampiyonasından Başarı ile döndü

Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 17 - 22 Mayıs 2022 tarihleri arasında Balıkesir Üniversitesi'nde yapılan, 54 Üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen Üniversitelerarası Muay Thai Türkiye Şampiyonasında Bayanlar Waikuru Kategorisinde Üniversiteler Türkiye Şampiyonu, Erkekler A Division Kategorisinde Türkiye ikinciliği ve A Division Bayanlar Kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Yardımcı antrenörlüğünü Spor bilimleri Fakültesi öğrencisi Ali Eren AYDIN ve antrenörlüğünü ise Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Behzat Turan’ın yaptığı takımızda, elde edilen derecelerle 21 - 30 Eylül 2022 yılında Samsunda FISU (Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu) tarafından düzenlenen Dünya Dövüş Sporları Oyunlarına 7 sporcumuz katılmaya hak kazandı.

Elde edilen derecelerimiz şöyle;

Kadınlarda;

48 kg İpek Karadaş, Türkiye 1.’si

51 kg Dilara Sultan Arpacı, Türkiye 3.’sü

54 kg Nadiye Özdemir, Türkiye 1.’si

57 kg Semiha Yörük, Türkiye 2.’si

60 kg Merve YÜKSEL, Türkiye 3.’sü

Erkeklerde;

54 kg Enes Cingöz, Türkiye 2.’si.

71 kg Emre Aydoğdu, Türkiye 3.’sü

75 kg Mehmet Tecir, Türkiye 1.’si