×
×
HABERLER
T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, Üniversitemiz Öğrencileri ile Bir Araya Geldi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, Üniversitemiz Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) işbirliği ile Üniversitemizde düzenlenen “Kariyer Söyleşileri” etkinliğinin konuğu oldu.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinliğe; AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri Vali Yardımcısı Ömer Tekeş, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. İbrahim Narin, KADEM Kayseri İl Temsilcisi Sibel Göç ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılışında konuşan; Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun; “Üniversitelerde, en temel hizmet ve görevlerimiz öğrenci odaklı faaliyetlerimiz ve toplumsal katkı olarak yoğunlaştığımız odak konulardır. Ancak siz öğrencilerimizin geleceğimiz olarak ön planda olmanız ve geleceğinizle ilgili yapacağınız planlamalarda sizlere yardımcı olmak amacıyla, son dönemlerde çok yoğun programlar söz konusu” dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kayseri İl Temsilcisi Sibel Göç ise yaptığı konuşmada bu söyleşinin yenilikçi düşünmenin, girişimci ruhu ve cesur adımların önemini anlamak açısından kıymetli bulduğunu belirterek “Bir ülkenin kalkınması genç nesillerin donanımında bilinçli bireyler için fikirler yetişmesine bağlıdır" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Öğrenci Proje ve Yarışmaları Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İmdat Orhan moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır, katılımcılara T3 Vakfı hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Başkan Elvan Kuzucu Hıdır: “Türkiye Teknoloji Takımı Vakfımızı 2017 yılında, toplumda bilim ve teknolojiyi sevdirmek, gençleri bu alana yönlendirmek, insanları da gençlerimizin yapabileceğini ve bu özgüveni aşılayabilmek adına vakfımızı kurmuş olduk. Vakfımızın projeleri var, TEKNOFEST belki en bilinen çalışmalarımızdan ve projelerimizden biri olsa dahi, bizler aynı anda farklı eğitim seviyelerine ve yaş guruplarına hitap edecek projelerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.

Etkinlik, hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.




27 Şubat 2025 Perşembe
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER