Üniversitemiz GreenMetric 2019 Sıralamasında Türkiye'nin 2. Dünyanın 136. En Çevreci Üniversitesi Oldu

Dünya üniversitelerini çevreye duyarlılık, enerji, atık, ulaşım yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren GreenMetric 2019 yılı Dünya Üniversiteler sıralaması yayımlandı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ), 85 ülkeden 780 üniversitenin sıralandığı değerlendirmede dünya üniversiteleri arasında 136. sırada, Türkiye Üniversiteleri arasında ise sıralamaya giren 43 üniversite içerisinde 2. sırada yer almıştır.

Üniversitemiz 81 ülkeden 619 üniversitenin değerlendirildiği 2018 yılındaki dünya sıralamasında 243. ve ülke sıralamasında 4. olan sıralamasını 2019 yılında sırasıyla 136. ve 2. sıraya yükseltmek suretiyle önemli bir başarı göstermiştir.

Sürdürülebilirlikle ilgili konulara dikkat çekmeyi ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan GreenMetric platformu 2010 yılında Endonezya Üniversitesi tarafından kurulmuştur. GreenMetric Sıralaması, üniversitelerin yeşil kampüs ve sürdürülebilirlikle ilgili mevcut durumlarını ve politikalarını değerlendirmekte ve dünya çapında karşılaştırmaktadır. GreenMetric, üniversite yöneticilerinin ve paydaşlarının ilgisini çekmek suretiyle küresel iklim değişikliği, enerji ve su tasarrufu, atık geri dönüşümü ve yeşil ulaşım ile mücadeleye daha fazla dikkat gösterilmesini teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

ERÜ, eğitim, araştırma ve topluma hizmet boyutlarında şehrimize ve ülkemize üst düzeyde katkı sağlamak amacıyla önemli çalışmalar yürütmekte ve bu alanda önemli başarılara imza atmaktadır. Bunun yanı sıra öğrencilerimize ve mensuplarımıza nezih ve yaşanılabilir ortamlar sunmak için yeşil kampüs, enerji tasarrufu ve çevre dostu uygulamaların iyileştirilerek yaygınlaştırılması için de önemli faaliyetler yürütülmektedir.

Üniversitemizin her yönüyle yüksek nitelikli bir yükseköğretim kurumu olması yönünde katkı sağlayan tüm mensuplarımıza ve paydaşlarımıza şükranlarımızı sunarız.

Detaylar için tıklayınız.

ERÜ Rektörlüğü