AKADEMİK BAŞARILAR
Üniversitemiz Öğrencilerinin TÜBİTAK 2209 A/B Proje Başarısı

Üniversitemiz Öğrencilerinin TÜBİTAK 2209 A/B Proje Başarısı

Üniversitemiz lisans öğrencilerinin gerçekleştirdiği proje başvuruları sonucunda TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 102 proje ve TÜBİTAK 2209/B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında 9 proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Üniversitemiz 2209/A desteği alan 184 üniversite arasında 102 proje ile en çok destek alan 6. üniversite, 2209/B desteği alan 97 üniversite arasında ise 9 proje ile en çok destek alan 14. üniversite olmuştur. Üniversitemiz Fakülteleri arasında, Mühendislik, Ziraat, Eczacılık, İktisadi ve İdari Bilimler ile Eğitim Fakülteleri en çok proje desteği alan fakülteler olmuştur. Ayrıca fakültelerin Türkiye’deki sıralamaları dikkate alındığında ise 2209/A projelerinde Havacılık ve Uzay Bilimleri ile İletişim Fakülteleri; 2209/B projelerinde ise Eczacılık ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri 1. sırada yer alma başarısı göstermiştir.

.

Bu kapsamda proje desteği almış tüm öğrencilerimizi ve bu projelere destek veren danışman akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz

21 Mart 2023 Salı
DİĞER AKADEMİK BAŞARILAR