Üniversitemizde “19. Geleneksel Kore Kültür Günü” Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemizde “19. Geleneksel Kore Kültür Günü” Etkinliği Düzenlendi

Üniversitemiz Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Kore Kültür Günü” etkinliği bu yıl da Sabancı Kültür Sitesi’nde gerçekleşti.

‘Core University Program for Korean Studies’ Proje Ekibi tarafından düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Kore'nin yöresel kıyafetlerini giyerek ülkenin danslarını ve müziğini tanıttı.

Etkinliği hem Korece hem de Türkçe olarak sunan öğrenciler, katılımcılara Korece kelimeler de öğretti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kore marşının okunması ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Kore Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Candan Kadriye Giray, bu yıl 19.’su gerçekleştirilen etkinlik için öğrencilerin canla başla çalışarak eğlenceli bir gösteri hazırladığını söyledi ve öğrencilere verdikleri emek için teşekkür etti.

Etkinlik konuşmanın ardından karşılama dansı ile davam etti. Öğrenciler, Kore’nin geleneksel dansı olarak çok eskiye dayanan ve özellikle kadınların yaptığı bir dans olan yelpaze dansını sergiledi.

Yelpazelerle birlikte kelebek ve çiçek motiflerinin tekrar edilerek yapılması sebebiyle karşılama dansı olarak tercih edilen bu görkemli dansı, katılımcılar ilgiyle izledi. “

“Parıldayan Yıldızlar” adlı dans grubunun gösterisi ise katılımcılardan büyük alkış aldı.

Geleneksel Kore şarkılarının seslendirildiği, samul nori, kılıç ve maske dansı gibi ülkenin geleneksel danslarının sergilendiği etkinlikte, açılan stantlar ile de ülkenin tanıtımı yapıldı.

Etkinliğin sonunda “4. İlkbahar Kompozisyon ve Resimli Şiir Yarışması Ödül Töreni” gerçekleştirildi, yarışmanın kazananları açıklandı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören hep birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

08 Mayıs 2024 Çarşamba