×
×
HABERLER
Üniversitemizde “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” Etkinliği Düzenlendi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemizde “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” Etkinliği Düzenlendi

Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Üniversitemiz, İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından “Türk Mutfağı Haftası” kutlamaları kapsamında “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” etkinliği düzenlendi.

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe; Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Oktay Özkan ve Prof. Dr. Cevdet Kırpık, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açılışında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mutfağının hayli zengin bir kültüre sahip olduğunu söyledi.

Başkan Dr. Büyükkılıç, “Gastronomiye ilgi duyan, kendini yetiştiren, günün koşullarına uyarlayan, geçmişi geleceğe taşıyacak anlar içerisinde yetişen dostlarımızın herhangi bir iş ile ilgili sıkıntısı olmayacağı kanaatindeyim. Yeter ki yetenekli olsun, kendisini bu alanda etkin ve yetkin hale getirsin. Uygulama olmadığı zaman aldığınız eğitimin çok anlamı olmadığını daha sonra hissedersiniz” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun ise yaptığı konuşmada, Turizm Fakültesi’nin gastronomi alanında daha ileriye girmesi için önemli adımlar attıklarını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Altun, “Turizm Fakültemizin yakışır bir gastronomi bölümünün oluşması için gayret ediyoruz. O gayretlerimiz de ürünlerini vermeye başladı. Muhtemelen bu yıl Gastronomi Bölümü’ne öğrenci almaya da başlayacağız. Fakültemizin bu manada bundan sonraki süreçlerde de Kayserimizin tanınmasında coğrafi işaretli ürünlerin sayısının daha da ileriye gitmesi için çok güzel çalışmalar ortaya koyacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun ise konuşmasında Kayseri’nin zengin mutfağa sahip olduğunun altını çizerek, “Aslında gastronomi, turizmin önde gelen değerlerinden bir tanesi. Kayseri’nin kadim tarihine baktığımız zaman özellikle Kültepe’de yapılan kazılarda bundan 4 milyon yıl öncesinde Kayseri’nin zengin mutfağının geçmişin izlerini çok rahat görebiliyoruz” şeklinde konuştu.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü de gastronomi ürünlerinin tanıtılarak farkındalık oluşturulmasının anlamlı ve değerli olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi.

Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Çalhan moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Salih Özgöncü, Sinan Chef Restoran İşletmecisi Sinan Yavuz, Lezzet Kayseri’de Sayfa Yöneticisi Muhammed Koca, Ümit Usta Restoran İşletmecisi Ümit Yiğit ve Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Nejla Aşatır tarafından katılımcılara Türk ve Kayseri Gastronomisi hakkında bilgi verildi.

Panel, plaket takdiminin ardından sona erdi.

Panelin ardından davetliler tarafından Kayseri mutfağı ve coğrafi işaretli ürünlerin yer aldığı sergi gezildi.

Etkinlik, yemek ve motto yarışmasında dereceye girenlere ödül takdiminin ardından sona erdi.









21 Mayıs 2025 Çarşamba
Toplam 87 görüntüleme
DİĞER HABERLER