Üniversitemizde “E-Öğrenme Eğitimi II” Düzenlendi

Üniversitemizde “E-Öğrenme Eğitimi II” Düzenlendi

Üniversitemiz tarafından uzaktan öğretimin daha etkili bir biçimde verilmesine destek sağlamak ve öğretim elemanlarının bu alanda uygulamaya yönelik yetkinliklerini artırmak amacıyla “E-Öğrenme Eğitimi II” düzenlendi.

Çevrimiçi olarak düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış, uzaktan eğitimin daha kaliteli sunulması için bu tip toplantılara önem verdiklerini söyledi.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Rektörümüz Çalış, şunları kaydetti: “Bilindiği gibi pandemi sonucu uzaktan eğitimin başlaması ile bizlerde bu tür toplantılara önem verdik. Bugün başlayan e-öğrenme eğitimi de ikinci safhası. Özellikle biz Erciyes Üniversitesi olarak uzaktan eğitim kalitesini yükselttik. Öğrencilerimizin memnuniyet oranı da çok yükseldi. Yine de daha iyi olabilmesi için bu eğitimlere devam edeceğiz. Düzenlenen bu ikinci eğitiminde başarılı geçeceğini ümit ediyorum. Eğitim programını düzenleyen ve katılan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum ”

Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından eğitim programı, Mentimeter, Quizizz, Padlet Zoom’da özelleşmek, ERUDM’de özelleşmek, Senkron Ders Araçları: Avantajlar-Dezavantajlar, Ses Düzenleme: Audacity, Grafik Düzenleme: LunaPic, Video Düzenleme: EdPuzzle, Çevrimiçi Sınav Hazırlama: ERUDM, Çevrimiçi Araştırma / Performans Değerlendirme, Socrative, Geleceğin Sanal Sınıf Uygulamaları, Masterpiece VR ile İşbirliğe Dayalı Yaratım Ortamı konularındaki eğitim sunumları ile devam etti.

02 Mart 2021 Salı