Üniversitemizde Nevruz Bayramı Kutlandı

Üniversitemizde Nevruz Bayramı Kutlandı

Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen törenle kutlandı.

Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen etkinliğe; Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Altun, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Oktay Özkan ve Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. İbrahim Narin, Genel Sekreter Yardımcımız Doç. Dr. Afşın Alper Cerit, Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Uyar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır, Fakülte Dekanları ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okuması ile başlayan etkinlikte konuşmaların ardından halk oyunları ekibi tarafından yöresel oyunlar sergilendi.

Daha sonra Türk Cumhuriyetlerinden gelerek Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin bayrak gösterisi ile devam eden etkinlikte, Kocasinan Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Dedem Korkut kitabındaki hikayelerde geçen Türk kahramanlarının kıyafetlerinden oluşan sahne sunumu gerçekleştirildi.

Nevruz Ateşi’nin yakıldığı etkinlikte ayrıca protokol üyeleri nevruz ateşinin üzerinden atladı.

Etkinlik, örs üzerinde demir dövülmesi ve boyalı yumurtaların tokuşturulmasının ardından yumurta taşıma, çuval ve halat çekme yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin takdiminin ardından sona erdi.

Ayrıca etkinlik kapsamında Üniversitemiz 15 Temmuz Nizamiye Bölgesi’ne fidan dikimi ve Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrenciler tarafından Kartal Şehitliği’nde şehitler için dua edilerek ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.Ayrıca etkinlik kapsamında Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrenciler tarafından Kartal Şehitliği’nde şehitler için dua edilerek ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirildi.

21 Mart 2024 Perşembe