×
×
HABERLER
Üniversitemizde "Optik Mikroskopideki Son Gelişmeler: Süper - Çözünürlük ve Yapay Zeka" Konulu Seminer Düzenlendi
HIZLI ERİŞİM

HABERLER
Üniversitemizde "Optik Mikroskopideki Son Gelişmeler: Süper - Çözünürlük ve Yapay Zeka" Konulu Seminer Düzenlendi

Üniversitemiz Araştırma Dekanlığı tarafından Rektörlük Binası Konferans Salonu’nda "Optik Mikroskopideki Son Gelişmeler: Süper - Çözünürlük ve Yapay Zeka" konulu seminer düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Araştırma Dekanı Doç. Dr. Gökmen Zararsız, özellikle farklı alanlarda ve farklı disiplinleri ilgilendiren konularda araştırma dinamiğini canlı tutmaya, etkileşim ve iş birliğini artırmaya çalıştıklarını belirterek, Araştırma Dekanlığı’nın odak faaliyet alanlarından birinin araştırma gruplarının sayısını artırmak olduğunu ifade etti.

Öncelikli alanlarda nitelikli projeler yapan araştırma gruplarını çok önemsediklerini vurgulayan Dekan Doç. Dr. Zararsız, bu kapsamda araştırma ve inovasyon seminerleri düzenlediklerinin altını çizerek, her bölümü kapsayacak şekilde bu tür etkinlikleri düzenlemeye özen gösterdiklerini söyledi.

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ömer Aydın da Koç Üniversitesi Öğr. Üyesi ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Alper Kiraz hakkında bilgi vererek, Kiraz’ın akademik kariyerini katılımcılarla paylaştı. Ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Alper Kiraz, yapay zekâ alanındaki gelişmeler hakkında bilgi vererek, Türkiye'nin bu alandaki potansiyelinden bahsetti.


30 Ocak 2024 Salı
Toplam 0 görüntüleme
DİĞER HABERLER