5. Erciyes Pediatri Akademisi Kış Kongresi

Değerli Meslektaşlarım,

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim dalı olarak mezuniyet sonrası eğitim görevimizi yerine getirmeye çalıştığımız Erciyes Pediatri Kış Kongresinin beşincisinde sizleri görmekten onur duyacağız. Kongremiz 28 Şubat - 2 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Bu yıl  romatoloji, nefroloji,  endokrinoloji, kardiyoloji, enfeksiyon, gastroenteroloji, nöroloji ve aile hekimliği bilim dallarından çok değerli bilim insanlarının katılımı ile özellikle çocuk uzmanları ve aile hekimleri için bilimsel anlamda doyurucu bir toplantı olacağını düşünüyorum. Son gün aile hekimlerimiz ile birlikte yapılacak olan toplantılarımızın mezuniyet sonrası eğitim açısından oldukça verimli olacağını düşünüyorum. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi, 50 yıldan beri başta Kayseri olmak üzere özellikle çevresindeki iller ve tüm Türkiye’ye sağlık hizmeti vermiş önemli eğitim kurumlarından birisidir. Anadolu’da ilk tıp eğitiminin verildiği yerlerden biri olan Gevher Nesibe Tıp Merkezi’nin devamı niteliğinde olan fakültemiz, günümüzde çağdaş eğitim, araştırma ve tedavi hizmetlerini en üst düzeyde yürütmenin gayreti içerisindedir. Kırk yıldan beri temel tıp eğitiminin yanı sıra pediatri, yan dal ve akademik üst düzeyde yetiştirdiği meslektaşlarımız tüm ülke genelinde eğitim, araştırma ve sağlık hizmetleri alanlarında görev yapmaktadırlar. Bu çerçevede güncel bilgiler paylaşılıp eski anılar tazeleneceğini düşünüyorum. İlk kez Kayseri’ye gelecek arkadaşlarımızı da Erciyes’in doğal güzelliğinin zirveye ulaştığı bu tarihlerde burada görmek hepimize mutluluk verecektir.

Güzel bir kongrede birlikte olmak dileğiyle.

Tamer Güneş

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları AD Başkanı