Ay Çocuk Eğitim Merkezi ve Yıldız Çocuk Eğitim Merkezi Başvuruları Başladı

Üniversitemiz personel çocuklarına hizmet veren Ay Çocuk Eğitim Merkezi ve  Yıldız Çocuk Eğitim Merkezi başvuruları 27 Mayıs 2019 – 14 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru yapacak personelimizin ekte sunulan “Bilgilendirme Yazısı”nı okuyarak bilgi edinmesi ve Ay ve Yıldız Çocuk Eğitim Merkezlerinin işleyişini ve kurallarını kabul eden personelimizin başvuru yapması gerekmektedir. Kayıt hakkı kazanan başvuru sahipleri ile birimlerimiz arasında “Okul Öncesi Veli Sözleşmesi” imzalanacaktır. İki Çocuk Eğitim Merkezimizden sadece birine başvuru yapmanız gerekmektedir. Her iki birime birden fazla başvuru yapanların iki başvurusu da geçersiz sayılacaktır. Daha evvel başvuru formu bırakanlar ile geçen yıl yedekte bekleyenlerin 27 Mayıs 2019 – 14 Haziran 2019 tarihleri arasında müracaatlarını yenilemeleri gerekmekte olup anılan tarihlerde müracaat etmeyenler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Yıldız Çocuk Eğitim Merkezi’ne ( Eğitim Fakültesinin karşısında bulunan okulumuz)  2015 doğum tarihli çocukların başvuruları kabul edilecektir. Başvuru yapacak personelin başvuru formunu ve gerekli belgeleri en geç 14 Haziran 2019 Cuma günü saat 17.00’a kadar Yıldız Çocuk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ ne teslim etmeleri gerekmektedir. 14 Haziran 2019 mesai bitiminden sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Yıldız Çocuk Eğitim Merkezine başvuru yapmak isteyenlerin, başvuru formunda “kayıt yaptırılmak istenilen birim” bölümüne “ Yıldız Çocuk Eğitim Merkezi” yazması gerekmektedir. Ay Çocuk Eğitim Merkezinde boş kontenjan olması durumunda Yıldız Çocuk Eğitim Merkezi yedek listesinden puan sırasına göre Ay Çocuk Eğitim Merkezine geçiş hakkı verilecektir.

Ay Çocuk Eğitim Merkezi’ne (Sabancı Kültür Sitesi arkasındaki okulumuz) 2016 ve 2017 doğum tarihli çocukların başvuruları kabul edilecek olup 2017 tarihli başvurulara yeni sınıf açılacaktır. 2016 tarihli başvurular kabul edilecek ancak yeni sınıf oluşturulmayacak,  sınıf kontenjanımızın dolu olması nedeniyle mevcut sınıfta yedek öğrenci olarak değerlendirilecektir. Başvuru yapacak personelin başvuru formunu ve gerekli belgeleri en geç 14 Haziran 2019 Cuma günü saat 17.00’a kadar Ay Çocuk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ ne teslim etmeleri gerekmektedir. 14 Haziran 2019 mesai bitiminden sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Ay Çocuk Eğitim Merkezine başvuru yapmak isteyenlerin, başvuru formunda “kayıt yaptırılmak istenilen birim” bölümüne “Ay Çocuk Eğitim Merkezi” yazması gerekmektedir.

Yıldız Çocuk Eğitim Merkezi ve Ay Çocuk Eğitim Merkezi Erciyes Üniversitesi personel çocuklarına hizmet vermektedir. Değerlendirmeye alınacak kayıtlar, Erciyes Üniversitesi’nde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu (4/a, 4/b ve 4/c),  4857 Sayılı İş Kanunu (4/d)   ve 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi çalışan personelin çocukları arasından ve ekteki değerlendirme kriterlerinde belirtilen puanlama sistemine göre yapılacaktır. Başvuruda bulunan anne veya babanın en az birinin Erciyes Üniversitesi personeli olması gerekmektedir.

Ay ve Yıldız Çocuk Eğitim Merkezleri’ne 31 Ağustos 2019 tarihi itibariyle en az 24 ayını dolduran çocuklar kabul edilecektir.

Başvuru sonrasında Yıldız Çocuk Eğitim Merkezi ve Ay Çocuk Eğitim Merkezi’ne kayıt hakkını elde eden ve hakkından kendi istekleri ile vazgeçenler haklarını kaybedecek ve dönem listesinden silineceklerdir. Kayıt hakkından kendi istekleri ile vazgeçen başvuru sahiplerinden feragat dilekçesi alınacaktır. Tekrar talepleri olması halinde yeni kayıt döneminde yeniden müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ay ve Yıldız Çocuk Eğitim Merkezleri ile ilgili sadece e-mail yoluyla yazılı verilecek bilgiden birimlerimiz sorumludur. Telefon yoluyla sözel alınan bilgiden birimlerimiz sorumlu değildir. Ay ve Yıldız Çocuk Eğitim Merkezlerinden bilgi almak isteyen personele cocukegitimmerkezi@erciyes.edu.tr  e-mail adreslerinden bilgi verilecektir.

Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrencilerin asil listesi ve yedek kayıt hakkı kazanan öğrencilerin yedek listesi, 01 Temmuz 2019 Pazartesi günü Üniversitemiz web sitesinde ve Ay ve Yıldız Çocuk Eğitim Merkezi web sitesinde ilan edilecektir.

Kayıt Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

1. Fotoğraflı başvuru formu
  2. Çocuğun nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. Anne – baba kurum kimlik fotokopileri ( diğer kurumlarda çalışan ebeveynlerden kurum kimliği bulunmayanlar çalıştıkları kurumdan onaylı “çalışıyor belgesi” getirmeleri gerekmektedir.)
  4. 4/b ve 4/d sürekli işçi kadrosunda çalışan personele ait hizmet yılı belgesi

NOT: Çocuğun nüfus cüzdanı fotokopisi, anne-baba kurum kimlik fotokopileri, başvuru formu ile birlikte verilmesi gerekmekte olup eksik belge ve fotoğrafsız başvuru formları kabul edilmeyecektir.

Ay Çocuk Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri:

Sorularınız için lütfen mail atınız.

Mail adresi:  cocukegitimmerkezi@erciyes.edu.tr

Telefon No: 0352 207 66 66/ Dahili: 10726/10762

Yıldız Çocuk Eğitim Merkezi İletişim Bilgileri:

Sorularınız için lütfen mail atınız.

Mail adresi:  cocukegitimmerkezi@erciyes.edu.tr

Telefon No: 0352 207 66 66/ Dahili:10745/10746